Els nens i nenes de Berga es fan seva la plaça amb la Patum Infantil Completa

Els dos primers salts s'han efectuat amb èxit i han estat l'entrant perfecte per un primer salt de plens que ha fet vibrar Sant Pere

09 de juny del 2023
Actualitzat a les 19:11h
Els patumaires més petits celebren la seva festa gran
Els patumaires més petits celebren la seva festa gran | Lídia López
Finalment, l'anunciada pluja ha donat una treva als patumaires més petits de Berga i el sol ha somrigut els dos primers salts de la Patum Infantil Completa d'enguany. La plaça s'ha anat omplint a mesura que ha anat avançant la tarda, començant per un Sant Pere amb molt d'espai i ombres sol·licitades, fins a presentar un aspecte radiant i concorregut al moment que s'acostava el primer salt de plens de la tarda.

Els primers balls, acompanyats de la música interpretada per la Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga, s'han desenvolupat sense incidències i amb rotllanes que s'han anat obrint amb facilitat. Han trencat el gel, amb majestuositat, els Turcs i Cavallets, i els han seguit el foc, i el respecte que genera, de les Maces i les Guites. Amb l'Àliga, com sempre, s'ha fet silenci, el qual s'ha trencat amb els moments del Nans Vells, els Gegants i els Nans Nous. I, després, sant tornem-hi.

També hi ha hagut ocasió per aquells detalls tan únics que només té la Patum Infantil, com la del Turc sense casc, el guitaire amb una crossa, les mànigues una mica llargues del vestit de Maça, o aquell plor fortuit perquè un fuet ha petat més a prop de l'esperat. Indicadors, tots ells, de la passió que els patumaires senten des de petits i que els permet sortir a la plaça sobreposant-se a tot.

Ara bé, el que no falla mai és una execució rigurosa i dedicada, que demostra les hores d'assaig que duen a terme els nens i nenes durant les setmanes prèvies a la gran festa berguedana. 

Tampoc ha faltat la, malauradament, sovintejada crida per un infant que s'ha perdut o l'habitual demanda de megafonia perquè els adults presents a la plaça deixin lloc als menuts, especialment a les primeres files, per gaudir de la seva festa. Una celebració que, tal com ha posat de manifest el president de l'Associació de la Patum Infantil, Sergi Montaner, en el marc de la celebració de Lluïment, "té molt bona salut". bona mostra és que, any rere any, guanya adeptes i fa créixer la seva pedrerera.

Tot plegat, els dos primers salts complets de la tarda han culminat amb el salt de Plens, en el qual els infants més valents, equipats de barret i mocador, han dut a terme als volts de tres quarts de set de la tarda, posant el punt i a part en la seva festa gran patumaire.

Arxivat a