L'Hospital de campanya de Creu Roja atén prop d'un centenar de cremades durant la Patum Completa de dijous

Els Mossos d'Esquadra han efectuat 450 d'alcoholèmia i han denunciat 13 conductors

Redacció
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 20:37h
La zona de l'Hospital de campanya de la Creu Roja
La zona de l'Hospital de campanya de la Creu Roja | Lídia López
L'Hospital de campanya de la Creu Roja, situat a la plaça Viladomat, va atendre gairebé un centenar de persones en el marc de la Patum Completa de dijous per cremades. Així es desprèn de les dades publicades avui per part de la Policia Local de Berga, on també es detalla que els Mossos d'Esquadra han realitzat unes 450 lectures d'alcoholèmia en tres controls de trànsit diferents.

Pel que fa a les atencions sanitàries d'anit, els serveis d'emergència van tractar 79 cremades de primer grau i 14 de segon grau. Així mateix, també destaquen les 19 persones ateses amb contusions i les 10 per ferides. D'altra banda, 6 pacients presentaven patologies oculars, 6 més conjuntivitis i altres 6 problemes respiratoris. També cal fer incís en els casos de crisi d'ansietat, lipotímia, intoxicació etílica, esquinç i dolor abdominal, dels quals l'Hospital de campanya va registrar tres casos de cada patologia esmentada. 

Amb tot, la unitat d'atenció sanitària d'emergència va assistir un total de 211 persones, de les quals 169 al mateix Hospital de campanya, 38 en serveis a la via pública, i 4 més que van ser se'n van evacuats a l'Hospital de Berga. Per la seva banda, des del centre hospitalari han fet saber que, al llarg de la jornada del dijous (des de la matinada amb el Passacarrers i fins a la darrera matinada, finalitzant la Patum Completa) han atès 11 persones, destacant les 5 per contusions o esquinços.

En relació amb la seguretat pública, els cossos de seguretat informen de les actuacions efectuades al llarg de la tarda, nit i matinada passades, tant per part dels Mossos d'Esquadra com de la Policia Local de Berga. Per part de la policia catalana, els agents han desenvolupat un total de 448 lectures d'alcoholèmia als conductors al llarg de tres punts de control diferents. D'aquestes, es va procedir amb la denúncia administrativa de 12, i una denúncia penal. Des de la Policia Local, van aixecar dues actes: una per substàncies i una per modificació d'elements de seguretat.
 
Arxivat a