Natàlia Garriga es compromet a consolidar l'aportació a la Patum

La consellera de Cultura anuncia una futura línia de subvenció per invertir en equipaments culturals de tota Catalunya en la qual podria encaixar la Casa de la Patum

08 de juny del 2023
Actualitzat a les 22:51h
Un instant de la compareixença de Natàlia Garriga i Ivan Sànchez
Un instant de la compareixença de Natàlia Garriga i Ivan Sànchez | Bernat Cedó
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, és una de les autoritats convidades a gaudir de la Patum Completa d'aquest dijous al balcó de l'Ajuntament de Berga. Després que, fa tot just un any, signés el conveni per al finançament de la festa berguedana per valor de 100.000 euros, Garriga ha confirmat la voluntat de "consolidar" l'aportació i, fins i tot, intentar que vagi a l'alça.

"Per a nosaltres, La Patum és una festa molt important i única, així que anirem consolidant i considerant aquesta aportació que vam anunciar l'any passat", ha declarat Garriga instants abans que comencés la festa, precisant a més que "intentarem consolidar en les xifres superiors". De fet, la consellera ha posat de manifest que "com a Departament de Cultura, estem en creixement, i volem arribar a aquest finançament del 2%  del pressupost de la Generalitat".

D'altra banda, preguntada sobre la insistència o no del consistori berguedà respecte del finançament, Garriga ha asseverat que "ens apreten a tot arreu", insistint doncs que "avaluarem aquesta aportació que fem i sempre estarem de costat". "Jo apreto, però en positiu, perquè en aquest cas, no puc tenir queixa", ha valorat l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, que ha recordat que "per primera vegada, tenim 100.000 euros estables i intentarem consolidar els 125.000 d'enguany".

En una línia similar, i pel que fa a la materialització de la Casa de la Patum, la consellera de Cultura ha apuntat que "no està previst invertir-hi en el pressupost d'enguany", tot i que s'ha mostrat oberta a "treballar conjuntament i alhora en el projecte". Així, ha avançat que des del Departament "traurem una línia l'any vinent per equipaments culturals puntals,t que en calen a tota Catalunya". D'aquesta manera, i recollint l'anunci de la consellera, Sànchez ha explicat que estaran pendents d'aquesta subvenció per a equipament que "desconeixia".
 
Amb tot, Natàlia Garriga s'ha mostrat amb ganes de gaudir de la Patum Completa, ja que l'any passat va assistir a Lluïment, reconeixent que "crec que ha de ser molt bonica", i emfatitzant que "tenim una ciutat com Berga que es bolca en aquesta festa popular, així que crec que l'he de veure i m'he d'emocionar com ho feu tots vosaltres".

 
Arxivat a