Sànchez posa en valor la tasca dels músics, seguretat i comparses després de nou hores de Passacarrers

L'alcalde assenyala la forta afluència de públic en els diferents actes i no descarta haver de tancar la plaça en la Patum completa d'aquesta nit

08 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:48h
El Gegant vell, intentant fer-se lloc a la plaça, ahir al vespre
El Gegant vell, intentant fer-se lloc a la plaça, ahir al vespre | Lídia López
Nou hores de Passacarrers. La passada de dimecres al vespre, arrencada a les 20.00 hores, es va allargar fins a les 05.00 de la matinada, i va viure moments de gairebé col·lapse per la forta afluència de públic. En tot cas, la celebració es va desenvolupar sense incidències destacades i amb la valoració positiva per part de l'Ajuntament de Berga.

"El Passacarrers va anar bé. Hi va haver algun moment que hi havia bastanta gent i costava avançar, però per la resta, va anar bastant bé", ha valorat l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, que considera que "va ser una bona arrencada de la Patum". Així mateix, Sànchez ha posat en relleu la dedicació de les persones implicades en la festa, després d'aquestes nou hores de dedicació: "Es demostra la importància de la gent que conforma les comparses, perquè aguantar 9 hores no és fàcil; la importància dels músics, perquè tocar 9 hores no és fàcil; i la importància de la gent de seguretat, perquè són moltes hores en alerta".

D'aquesta manera, el consistori i cossos de seguretat estan especialment atents a l'afluència a Sant Pere, amb l'opció sempre sota el braç de tancar la plaça quan sigui necessari. "Tanquem quan veiem que està realment complicat", assegura l'alcalde, que comparteix que "tenim diferents punts a les vores i anem visualitzant com està, i quan veiem que està molt ple, tanquem". La capacitat de la plaça és d'unes 6.000 persones, i segons ha recordat Sànchez, "l'any passat, dijous vam tancar dos cops". 

Amb tot, des de l'Ajuntament assenyalen que "dijous acostuma a ser el dia fort de Patum" i, malgrat que fos l'any passat La Patum de la represa després dels dos anys aturada per la pandèmia, és enguany que s'està notant un increment de l'afluència. "La sensació d'ahir és que hi havia molta gent, però el dia del Ple de l'Ascensió i sortida del Tabal també hi havia molta gent. Anem en aquesta tònica", ha precisat Sànchez.

 
Arxivat a