La meteorologia no impedirà la celebració dels concerts de Patum

L'Ajuntament ha instal·lat un escenari cobert que protegeix els artistes dels ruixats

08 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:18h
L'escenari de la plaça Cim d'Estela on tindran lloc les Barraques de Patum
L'escenari de la plaça Cim d'Estela on tindran lloc les Barraques de Patum | Lídia López
La Patum d'enguany s'està caracteritzant pel gest de mirar amunt. I no només quan passen els Gegants, sinó en direcció al cel. La pluja està sent la comparsa inesperada i, malgrat que és desitjada davant el context de sequera, està fent la guitza en la celebració dels actes del Corpus a Berga. El dimarts ha estat el dia que, fins ara, més ha partit per la meteorologia, amb una Patum de la Llar a la plaça Sant Pere passada per aigua. Ara bé, excepte que hi hagi un episodi de tempesta elèctrica molt intensa, el consistori ha assegurat la celebració dels concerts de Barraques amb la instal·lació d'un escenari cobert.

"Va ser una de les premisses de l'any passat perquè sabem que a Berga plou", ha compartit l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, que exposa que "sovint ens passava que l'escenari era normal i només que ens plogués un ruixat a la tarda ens dificultava molt celebrar els concerts al vespre". D'aquesta manera, "l'any passat ja es va optar per un escenari cobert i enguany s'ha repetit, perquè en cas de pluja, els concerts es podran fer igual". L'única situació que pot impedir la celebració de les Barraques de Patum, assenyala Sànchez, és que "caigués una tempesta elèctrica molt gran, que aleshores sí que es veurien afectats", si bé l'alcalde reitera que "si no, els concerts tiraran endavant". 

Cal tenir en compte que, després que l'any passat s'anul·lessin a darrera hora per una ordre judicial, l'Ajuntament de Berga ha treballat intensament, i amb un contacte constant amb els veïns i el centre residencial ubicats a la plaça Cim d'Estela, per tal d'arribar a un consens i evitar que es repetís la situació del 2022. De fet,l'entesa es va evidenciar durant la presentació dels concerts, amb la presència de la gerent de Berga Residencial, Sara Malé, i una representant de les associacions que s'encarreguen de les barres, Nuri Caselles, a banda del regidor Isaac Santiago i el mateix Sànchez.

Més enllà que pugui ploure o no, la celebració dels concerts ajudarà a esponjar l'afluència a la plaça, ja que segons l'alcalde, es preveu una assistència massiva en aquesta primera Patum completa del 2023. "Dijous acostuma a ser el dia fort de Patum avui dia, i no el diumenge, que era quan tradicionalment ens acompanyava més gent de fora", ha manifestat l'alcalde, tot incidint que "amb els concerts, pot ser que s'alliberi una mica la plaça". De fet, aquest migdia ja s'ha vist una primera mostra d'aglomeracions, amb uns Turcs i Cavallets que s'han plantat a la plaça davant la impossibilitat d'iniciar el seu ball

Amb tot, la programació de concerts de Patum arrenca avui a les 18.00 hores amb La Salseta del Poble Sec. I a continuació, pujaran a l'escenari Tribade (20.45h), Auxili (23.00h) i Lo Puto Cat (01.00h).
 
Arxivat a