Milers de persones salten a Sant Pere en l'inici del Passacarrers de dimecres

Maces, Guites i Gegants vells recorreran la ciutat i pararan en una vintena de places

07 de juny del 2023
Actualitzat a les 20:48h
L'aspecte de la plaça Sant Pere, en l'inici del Passacarrers del vespre
L'aspecte de la plaça Sant Pere, en l'inici del Passacarrers del vespre | Lídia López
El Passacarrers del dimecres al vespre ha donat el tret de sortida sense sorpreses i amb la pluja respectant la festa. Com és habitual, la gent s'ha anat congregant a Sant Pere, i quan encara faltaven 30 minuts perquè comencés la passada del vespre, amb els dos primers salts a la plaça, ja hi havia una bona concentració de persones.

Com és tradicional, les Maces, les Guites i els Gegants vells, han fet dos primers salts a la plaça, en honor a l'Ajuntament de Berga i la Secretària del consistori. Així, al toc de les 20.00 hores, les Maces han iniciat el seu salt.

L'ímpetu dels berguedans per fer festa s'ha fet evident, en especial al primer salt dels Gegants, als quals els ha costat més empentes del compte fer-se un lloc a la plaça

En acabar, la passada ha engegat el seu recorregut en direcció al Barri Vell, i anirà fent aturades al llarg d'una vintena d'emplaçaments escollits per les autoritats del plenari. El final de la jornada d'avui serà amb els Tirabols, que tindran lloc a les places de Sant Joan i Sant Pere.
 

La Guita xica, durant el Passacarrers de dimecres al vespre Foto: Lídia López


La jornada d'avui és especial per moltes raons. La primera, és que marca l'inici de la festa. Una altra, és que resulta en una afluència especialment local, per motius laborals (demà és festiu a Berga). I una altra és que serveix per a l'aplec i coincidència de moltes famílies i amics. "Per a mi, res és comparable amb un dimecres de Corpus quan sonen les primeres melodies. I sobretot, amb el primer ballet de Gegants a les vuit del vespre", ha apuntat al respecte l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez.

D'aquesta manera, la ciutat s'encara a cinc dies de celebració i joia, acompanyats de salts, pólvora i barreja.

 
Arxivat a