Arrenca oficialment La Patum 2023

El Passacarrers del migdia ja recorre la ciutat, amb el Tabaler al capdavant i l'acompanyament dels quatre Gegants

07 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:18h
La Geganta vella, aquest migdia a la plaça
La Geganta vella, aquest migdia a la plaça | Lídia López
Les dotze han tocat. Ja ha començat La Patum 2023. El Passacarrers del migdia, amb el Tabal i els Gegants fent passada per la ciutat, han donat el tret inicial als actes oficials de La Patum d'enguany. El temps ha donat una treva, amb una jornada que, fins i tot, ha consentit la sortida tímida del sol. I, de fet, la custòdia dels núvols ha afavorit una temperatura agradable, lluny d'aquells dimecres al migdia tòrrids.

"Penso que, per a la majoria, o com a mínim per a mi, res és comparable amb un dimecres de Corpus quan sonen les primeres melodies", ha declarat l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, instants abans d'arrencar la festa, tot afegint que "sobretot, amb el primer ballet de Gegants a les vuit del vespre. Per a mi, no hi ha res comparable a això".

D'aquesta manera, puntual a les 12.00 hores i a posteriori al repic de les campanes, el Tabaler ha donat el tret de sortida al Passacarrers del migdia, en el qual, acompanyat dels quatre Gegants, recorreran la ciutat.
 

Els Gegants nous segueixen el camí que ha iniciat el tabaler Foto: Lídia López


Sigui com sigui, aquest inici de festa s'ha donat amb tranquil·litat, sota la premissa d'un Corpus com els de sempre i sense la incertesa posterior a la Covid. "L'any passat, era la represa i hi havia aquella mena de nervis de com seria La Patum després de dos anys de parada obligatòria. Aquest any tornem a la normalitat", ha valorat l'alcalde.

Amb tot, les sensacions per a la primera jornada de Patum d'enguany és d'una celebració força "berguedana", ja que segons Sànchez "no demanem el DNI per venir a La Patum, però sí que és veritat que dimecres és majoritàriament berguedà". D'aquesta manera, l'expectativa és que el dia de major afluència sigui demà, perquè tal com ha indicat l'alcalde, "el dia amb més afluència de gent de fora i antigament era diumenge, però avui dia, ho és el dijous", a banda del dissabte, que "també ens acompanya molta gent de fora perquè l'endemà és festa".
 
Arxivat a