Consulta els recorreguts dels Passacarrers de la Patum 2023

Aquestes són les rutes i aturades pels salts que es duran a terme durant les passades

Nació Berguedà
05 de juny del 2023
L'inici del Passacarrers de dimecres al migdia de la Patum 2022
L'inici del Passacarrers de dimecres al migdia de la Patum 2022 | ACN / Nia Escolà
Berga compta ja les hores perquè La Patum d'enguany doni inici. Després d'una primera mostra excepcional d'aquest 2023, amb la celebració de La Patum de la Llar el dimarts a la tarda a Sant Pere, la festa començarà oficialment el dimecres, 7 de juny, a les 12.00 hores a la mateixa plaça, amb un la passada tradicional encapçalada pel Tabaler i acompanyat dels quatre Gegants al so de la Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga.

Ara bé, els Passacarrers grans es duran a terme el mateix dimecres i el dissabte, 10 de juny, al vespre. A continuació, pots consultar els recorreguts definits per l'Ajuntament de Berga i el Consell Municipal de La Patum.

El Passacarrers de dimecres al vespre recorre els principals carrers del Barri Vell de Berga i s'atura en 21 punts en honor a les autoritats i representants del poble. El Tabal dirigeix la ruta i cada cop que s’atura es fa un salt davant del lloc escollit per cadascun dels regidors i regidores de l'Ajuntament. En concret, es fa una encesa i salt de Maces, un de Guites i un ball de Gegants. A més, entre salt i salt, les comparses van avançant pel recorregut ballant al so de la música. Aquesta passada s'inicia a les 20.00 hores.
 

Recorregut del Passacarrers de dimecres al vespre Foto: Ajuntament de Berga


Per la seva banda, la passada de dissabte recorre els principals carrers del Barri Vell de Berga, arribant fins a l'Hospital. Amb inici a les 19.30 hores, el Tabal, les Maces, les Guites i els Gegants Vells s'aturen en les 11 places tradicionals de la ciutat i en altres quatre punts escollits per les parelles d'Administradors (que representen els antics barris de la ciutat). També hi prenen part els músics, encarregats d'acompanyar els Gegants en cada ball i mentre avancen pel recorregut establert.
 

Recorregut del Passacarrers de dissabte al vespre Foto: Ajuntament de Berga

Arxivat a