L'onada de calor continua amb temperatures que al Berguedà arriben als 33ºC

Protecció Civil emet un avís davant de la possible superació del llindar d'ozo troposfèric a la comarca

Redacció
29 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:54h
L'onada de calor s'allargarà fins dijous.
L'onada de calor s'allargarà fins dijous. | Adrià Costa

L'onada de calor. Foto: Adrià Costa


Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del pla Procicat per l'onada de calor, davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que l'episodi d'altes temperatures es faci més general a tot el territori -a excepció potser de la primera línia de la costa- entre aquest dilluns i dimarts.

Al Berguedà, aquest cap de setmana s’han registrat temperatures màximes importants, que han superat el 30ºC i, en alguns llocs com, per exemple, al Baix Berguedà, s'han acostat als 33ºC. Aquesta ha estat el cas de diumenge a l'observatori de la Quar, mentre que al de Guardiola de Berguedà s'arribava als 32ºC, i a Queralt es vorejaven els 30ºC. Segons el Meteocat, el mercuri encara podria pujar un parell de graus més en els propers dies. Per contra, les zones més fresques del Berguedà s'han concentrat al nord i a les cotes altes.

Per tot plegat, Protecció Civil demana a la ciutadania que extremi les precaucions si es fan activitats a l'exterior per evitar incidències a causa de la calor i també per evitar possibles incendis. Sobretot es recomana no realitzar activitats prop d'urbanitzacions o boscos que puguin provocar focs forestals.

L'organisme també demana a la població que obri les finestres durant la nit i que begui aigua regularment encara que no tingui set, així com usar roba lleugera i gorres, i evitar agafar el cotxe a les hores de més calor. 


Temperatures màximes de dissabte

Santuari de Queralt: 29,2ºC
Gisclareny: 26,5ºC
Guardiola de Berguedà: 31,8ºC
La Quar: 32ºC


Temperatures màximes de diumenge

Santuari de Queralt: 29,7ºC
Gisclareny: 27,7ºC
Guardiola de Berguedà: 32ºC
La Quar: 33ºC


Més ozó troposfèric

Protecció Civil també ha emès el matí d'aquest dilluns un avís davant de la possible superació del llindar d'ozo troposfèric a la Plana de Vic, Berguedà, Maresme i comarques de Girona. Segons ha informat, es preveu que es puguin superar els 180 micrograms per metre cúbic en aquestes zones. 

Per aquest motiu, d'acord amb les recomanacions de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, es demana com a mesura preventiva que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga. 

 

Mapa de Catalunya amb perill de superar el llindar d'ozó troposfèric