El Berguedà Bike Day torna per oferir un matí de ciclisme segur als Rasos

La carretera BV-4243 restarà tancada als vehicles de motor el pròxim 18 de juny, entre les 07.30 a 11.30 hores, pel seu ús exclusiu dels ciclistes

Redacció
01 de juny del 2023
Actualitzat a les 9:20h
Dos dels participants en el Berguedà Bike Day al Coll de Pal
Dos dels participants en el Berguedà Bike Day al Coll de Pal | CCB / Gabi Amorós
El Consell Comarcal del Berguedà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellar del Riu, organitza la segona edició del Berguedà Bike Day. Després de l’exitosa primera edició, celebrada al setembre de l’any 2022 a Coll de Pal, el port de muntanya escollit enguany per a la segona edició de la festa ciclista del Berguedà és els Rasos de Peguera.

El Berguedà Bike Day és una iniciativa pionera a Catalunya on la carretera es tanca exclusivament per a l’ús prioritari dels ciclistes. És un esdeveniment ciclista no competitiu i obert a tothom. D’aquesta manera, l’ens comarcal vol consolidar una jornada festiva, esportiva i familiar on la bicicleta sigui l’única protagonista de la carretera.

El dia assenyalat per a la celebració de la segona edició de la prova és el 18 de juny i l’horari exclusiu per als ciclistes serà de 07.30 a 11.30 hores. La carretera BV-4243 estarà tancada als vehicles de motor a partir del punt quilomètric 3,5, a l’altura del Càmping Fontfreda de Castellar del Riu. Es tracta, doncs, dels nou últims quilòmetres dels Rasos de Peguera, un dels ports de muntanya més exigents de Catalunya, que estaran reservats per al gaudi dels ciclistes.

El president en funcions del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha afirmat que "després de l’èxit de la primera edició a Coll de Pal, on van participar 250 persones, estem molt satisfets de tornar a presentar un esdeveniment que mai ningú havia fet abans a Catalunya". Lara ha afegit que "el Berguedà és pioner i un destí excepcional per a tots aquells amants de la bicicleta. És per això que desitgem que enguany la festa ciclista als Rasos de Peguera pugui comptar amb una gran participació d’esportistes de totes les edats".

Per la seva banda, el conseller Abel Garcia ha volgut remarcar l’aposta de l’ens comarcal per la bicicleta: "ja són moltes les iniciatives que el Consell Comarcal ha realitzat en els últims anys amb l’objectiu que la comarca sigui un destí amigable per als ciclistes, però aquesta és molt i molt especial". Garcia ha explicat que "volem consolidar el Berguedà Bike Day com una festa de l’esport i de la bicicleta a la comarca, on ciclistes d’aquí i també de fora puguin venir i gaudir d’un ascens a un port de muntanya de primera categoria sense haver de patir pels vehicles".

En tot cas, tot i que la carretera estarà tallada al trànsit de vehicles de motor, el Berguedà Bike Day compta ambuna normativa que tots els participants hauran de seguir. Els ciclistes han de circular sempre pel carril dret de la carretera, tots els participants han de respectar el medi ambient i l’ús de casc de protecció és obligatori. La baixada del port cal fer-la a una velocitat moderada i sempre pel carril dret, ja que hi poden haver ciclistes pujant per la mateixa carretera.

Els únics vehicles autoritzats a circular durant el període de tall de via són, tal com exigeixen les diferents normatives, exclusivament cotxes de seguretat pública equipats amb llums intermitents i sirenes i vehicles de l’organització. Com a novetat de l’edició d’enguany, els ciclistes interessats a participar-hi han de realitzar una inscripció totalment gratuïta a través de la web del Consell