El barri de la Pietat celebra novament una concorreguda Patum

Després de celebrar els 60 anys, els veïns i gent de tota la ciutat demostren un cop més el seu compromís amb la cita i la il·lusió per un Corpus que és a tocar

Nació Berguedà
28 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:47h
Un instant de la Patum de Lluïment, aquest migdia a la Pietat
Un instant de la Patum de Lluïment, aquest migdia a la Pietat | IS
La Patum de la Pietat posa en evidència que la festa viu un dels seus millors moments. Després de celebrar un exitós aniversari 60 l'any passat, coincidint a més amb el retorn després de la pandèmia del coronavirus, la concentració de veïns i veïnes, siguin del barri o d'arreu de la ciutat, mostren que la Patum de la Pietat és una de les cites marcades en vermell pels berguedans, i un preludi indispensable per Corpus.

La Patum de Lluïment d'aquest migdia n'és un bon exemple. Famílies i amics s'han aplegat, malgrat el sol de justícia, a la plaça de la Pietat per veure saltar els Turcs i Cavallets, les Maces i els Àngels, les Guites, l'Àliga i successivament, acompanyats de la música de la Banda de l'Escola de Música de Berga. Però, les jornades anteriors, també han comptat amb una gran participació: des del passacarrers del divendres a la Patum Infantil d'ahir dissabte.
 

Un instant de la Patum de Lluïment, aquest migdia a la Pietat


La jornada d'eleccions fa una pausa mentre es desenvolupen els salts per a tots aquells que hi eren presents. I, per qui encara no hagi tingut ocasió de gaudir de la festa, a partir de les 18.30 hores té la darrera oportunitat, amb la Patum completa de la Pietat, Plens i Tirabols inclosos. Els encarregats de posar la música seran Entrompats Band.

Ara bé, aquesta festa, que se celebra en coincidència amb la Pasqua de la Pentecosta, clourà oficialment demà, 29 de maig, amb la Santa Missa a l'església de la Mare de Déu de la Pietat, a les 12.00 hores.
 

Un instant de la Patum de Lluïment, aquest migdia a la Pietat

Arxivat a