Els alcaldables de la capital que voten a Berga ja han passat per les urnes

A la Biblioteca, s'han creuat Judit Vinyes i Ramon Caballé, i a la mateixa hora votava Ivan Sànchez a l'Hotel d'Entitats. Uns minuts després, exercia el seu dret a vot Moisès Masanas, a l'Escola de Santa Eulàlia

28 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:25h
Els alcaldables de Berga, exercint el seu dret de vot
Els alcaldables de Berga, exercint el seu dret de vot | NB


Els alcaldables de Berga que dipositen el seu vot a la capital ja han exercit el seu dret. Quan encara no eren les 11.00 del matí, els candidats de la CUP, Junts, ERC i BeGI ja tenien feta una de les parts més importants del dia, i afronten la resta de la jornada amb diferents propòsits.

"Tinc il·lusió per haver arribat fins aquí. Ara només queda esperar que acabi el dia per veure com queda, però la sensació és d'alegria", ha reconegut la candidata de Berga Grup Independent, Judit Vinyes, que ha votat a les 10.00 hores a la Biblioteca. Ha explicat que, fins a les 20.00 hores "aniré passant pels diferents col·legis electorals per donar suport als apoderats que tenim distrubuïts per totes les meses de Berga i comprovar que tot funcioni bé". A partir d'aquella hora, es reuniran al local del carrer Major per seguir l'escrutini.
 

La candidata a l'alcaldia de Berga per Berga Grup Independent, Judit Vinyes, diposita el seu vot Foto: Lídia López


Els que entren pels que surten. Passats 10 minuts de les 10.00 del matí, ha arribat a la Biblioteca l'alcaldable de Junts per Berga, Ramon Caballé. Un cop ha comprovat la mesa on estava cridat, ha dipositat el seu vot. "Avui és un dia de recollir la feina feta i esperar el canvi de rumb que, al cap i a la fi, decidirà la ciutadania", ha valorat en sortir. I, abans no arribin les 20.00 del vespre, Caballé aprofitarà per fer esport: "Me n'aniré a córrer una bona estona, que fa molts dies que no ho puc fer". Després, "descansaré i aprofitaré per estar amb els amics, que fa dies que no puc". Un cop tanquin els col·legis, es dirigirà al local del partit, des d'on "gaudirem la nit".
 

El candidat a l'alcaldia de Berga per Junts per Berga, Ramon Caballé, diposita el seu vot Foto: Lídia López



A la vegada que Caballé i Vinyes votaven a la Biblioteca, i no a tanta distància, ho feia l'alcalde i candidat de la CUP, Ivan Sànchez. En concret, el cupaire ha exercit el seu dret a vot a l'Hotel d'Entitats. "Serà com un diumenge normal: aniré a dinar a casa els meus pares amb la meva parella, i a la tarda, suposo que em trobaré amb els companys de la CUP. Però no tinc pensat fer res especial", expressa Sànchez. La formació es trobarà a les 20.00 hores al Casal Panxo, des d'on els membres de la llista, afiliats, simpatitzants i apoderats, faran seguiment de l'escrutini per comprovar si la ciutadania els fa confiança per un tercer mandat consecutiu.
 

El candidat a l'alcaldia de Berga per la CUP, Ivan Sànchez, diposita el seu vot Foto: Cedida



L'últim que ha passat per la seva mesa electoral, si bé ho ha fet tot just a les 10.30 hores, ha estat Moisès Masanas, el cap de llista d'ERC a la capital, a l'Escola Santa Eulàlia. "El vot de les persones determina les polítiques que es fan als pobles i ciutats, i per tant és important que tothom hi digui la seva", ha remarcat l'alcaldable després de dipositar la seva papereta, que ja duia preparada de casa. Fins a les 20.00 hores, quan "l'equip que hem preparat la campanya i altres companys de la comarca fem seguiment de l'escrutini des del local", Masanas mantindrà una jornada tranquil·la i familiar: "Avui pugen els meus fills i farem un dinar. Abans, aniré a caminar una estoneta amb el gos. I a la tarda, reposaré una mica i a esperar què passa".
 

El candidat a l'alcaldia de Berga per ERC, Moises Masanas, diposita el seu vot Foto: Lídia López