Ivan Sànchez anima Berga que confiï en la CUP «si voleu un govern que aposta per crear vida»

La formació anticapitalista a escala nacional clou la campanya a la capital del Berguedà, reivindicant l'assemblearisme i la gestió demostrada als consistoris

26 de maig del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 20:06h
Foto de família de la candidatura de la CUP de Berga
Foto de família de la candidatura de la CUP de Berga | Lídia López



El sol ha somrigut el darrer acte de campanya de la CUP a Berga, que també ha servit de cloenda de la formació a escala nacional. Les cadires de plàstic blanc que inspiren festa major s'han anat omplint amb calma, sense pressa per donar inici als parlaments que havien d'arrencar a les 19.00 hores, però s'han fet esperar. Alguns feien passar l'estona conversant, altres fent-se fotografies, i d'altres fent un beure. Però, al final, han quedat curtes. La posada en escena ha estat al més alt nivell, però pròxima, amb una estructura que emulava les trobades a l'àgora: escenari al mig i l'auditori rodejant-lo, així com diverses insígnies de la formació. És l'essència de l'assemblea, que avui els exdiputats Anna Gabriel i David Fernàndez han reivindicat. I és el fonament d'una proposta local que s'ha guanyat la confiança dels veïns i veïnes durant vuit anys, amb l'aspiracó que siguin dotze, com han reconegut els candidats a Berga Rosa Rodríguez i Ivan Sànchez. Aquest darrer, alcaldable a la capital del Berguedà, ha instat a la ciutat que "si voleu que continuïn passant coses i si voleu un govern que aposta per la vida, la vostra opció és la CUP".

"Vam venir a transformar la ciutat de dalt a baix i amb una responsabilitat enorme", ha emfatitzat Sànchez, que ha tornat a repassar tots els assoliments dels dos darrers mandats: una replanificació de l'urbanisme que pensava en un "creixement en fora en detriment del Barri Vell", la materialització d'un projecte d'estació d'autobusos a la Rasa dels Molins, el traspàs de l'Hospital de Berga al Departament de Salut, inversions en patrimoni, el treball de bracet amb les empreses i per potenciar els polígons de la comarca, i la promoció de la cultura. I, sobretot, la reducció d'un deute que fregava els 21 milions d'euros i ara en suma menys de 6, recalcant que "fa mal que hagi estat la CUP qui hagi eixugat una crisi econòmica històrica", i sentenciant que "vuit anys després, diem amb orgull i responsabilitat, que hem rebaixat el deute un 70%".
 

Un instant del parlament d'Ivan Sànchez, en el darrer acte de campanya de la CUP Foto: Lídia López


Però la CUP de Berga no només ha mirat al passat en el darrer acte de campanya, sinó que ha posat la mirada al futur recordant els compromisos que el nou equip de govern, si el 28 de maig els berguedans així ho decideixen, faran realitat. "Tenim un projecte de ciutat que té les persones i la vida al centre", ha asseverat Rodríguez, que ha fet referència a iniciatives com millorar la mobilitat dels vianants a la Font del Ros i el carrer del Roser, recuperar els edificis de Queralt per revitalitzar-los, millorar el Parc del Lledó, traspassar la residència al Departament de Drets Socials o dotar de més múscul tècnic a l'Ajuntament, entre altres.
 

L'empremta de la CUP als consistoris

En clau nacional, l'exdiputada Anna Gabriel, que ha reconegut que pensava tornar a trepitjar els carrers de Berga per Patum i no en un acte de campanya electoral, ha reivindicat els fets plasmats al llarg dels 20 anys de trajectòria de la formació, especialment des del món local. "Ens hem tret de sobre aquella crítica que ens deia que no sabríem tirar endavant un ajuntament", ha aclamat Gabriel, que ha asseverat que "hem entrat als ajuntaments coneixent la realitat de les nostres ciutats, barris i pobles". D'aquesta manera, ha emfatitzat la rellevància del que pugui passar diumenge, concloent que "hem de revalidar tots els espais de resistència possible, tornant a guanyar les alcaldies i entrant amb força en ajuntaments on és absolutament necessari, com Barcelona i Lleida".

Per la seva banda, el també exdiputat de la CUP David Fernàndez ha incidit que el projecte de la CUP és "molt singular al sud d'Europa" pel que fa a la lluita anticapitalista i antifeixista, exposant que la formació també té en els seus fonaments el feminisme, l'independentisme i l'antiracisme. Així, amb la voluntat que aquests valors puguin ser presents en cada cop més espais, Fernàndez ha exclamat la importància que "el diumenge ens comptin", i malgrat reconèixer que "no som on voldríem" ha clamat que "tampoc som on ells voldrien". "Estem aquí, resistint i desobeint, i diumenge només continua", ha finalitzat.

L'acte d'avui, a més de posar punt final a la campanya electoral dels anticapitalistes, també ha servit per evidenciar que la CUP s'estima Berga. Caldrà esperar al diumenge, a partir de les 20.00 hores, per descobrir si aquest amor és correspost i els electors li tornen a fer confiança, per tercer mandat consecutiu, a la formació. Mentrestant, Ivan Sànchez ha agraït la presència als presents, reconeixent que "mai hauria imaginat veure la plaça tan plena" i confessant que, "malgrat que he parlat molts cops en públic, mai m'havia sentit tan intimidat i col·lapsat".