El taller d'arqueologia del Castell de Berga penja el cartell de complet

Una trentena de participants d'entre 13 i 72 anys han començat a treballar aquest dilluns

Aida Morales
29 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:32h
Castell de Berga
Castell de Berga | Aida Morales

Castell de Berga Foto: Aida Morales


Totes les places disponibles pel taller d'arqueologia que ha començat aquest dilluns al Castell de Berga s'han omplert amb una trentena de persones de totes les edats. Així mateix ho ha confirmat a NacióBerguedà el president de l'entitat d'Amics del Castell de Berga, Xavier Campillo, que ha assegurat que estan “molt contents”, ja que aquest primer curs que durarà fins el proper 10 de juliol ja és un “èxit” a nivell de participació. 

Pel que fa a les edats, ha precisat que hi ha gent de 13 fins a 72 anys, essent la franja dels 14 als 20 la més nombrosa. Aquest fet, segons Campillo és “molt positiu”, ja que vol dir implicar els joves en la recreació de la història, el respecte i la sensibilitat social envers el patrimoni cultural. Aquest taller, de caràcter gratuït, es realitza cada matí de dilluns a divendres, amb professionals de la història i arqueòlegs. 

Aquest dilluns, els 30 participants han començat a realitzat cates, és a dir, a fer uns primers sondeigs per localitzar les restes de la planta de l'antiga església parroquial de Santa Eulàlia, un edifici romànic del segle X de planta basilical de tres naus, que va ser enderrocat el 1812. En aquest jaciment, hi ha elements medievals i moderns. Respecte d'aquests, Campillo ha precisat que s'aniran destenterrant i documentant, i que la rapidesa de l'excavació dependrà de la profunditat en què es trobin les restes. 

Al capdavant de l'excavació hi ha l'arqueòleg professional en actiu Pere Cascante, i l'equip també comptarà amb la participació de Campillo com a geògraf i president de l'entitat, i de l'arqueòleg Josep Sánchez, entre d'altres. En total, el taller ha tingut un cost de 3.000 euros que ha subvencionat la Diputació de Barcelona i l'últim dia a les 22.00 hores a la plaça de la Font del Ros es realitzarà l'acte de cloenda del curs, amb la projecció del film 'Adèle i el secret de la mòmia'. 
Arxivat a