La Junta Electoral ordena la retirada d'una estelada al Cadí-Moixeró

La decisió s'ha pres fruit de la denúncia d'Impulso Ciudadano, tot i que inicialment es va desestimar perquè la bandera es trobava "en mig de la muntanya"

Redacció
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:48h
L'estelada estava situada al mirador de la Gorgollosa, a Gislcareny
L'estelada estava situada al mirador de la Gorgollosa, a Gislcareny | CECB
La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha ordenat la retirada d'una estelada situada al Parc Natural del Cadí-Moixeró. La decisió s'ha pres fuit de la denúncia d'Impulso Ciudadano, una entitat que, tal com es descriuen a les xarxes socials, "la seva finalitat és promoure i defensar el pluralisme polític, ideològic lingüístic i cultural a Espanya", segons ha informat Crónica Global.

En una primera instància, la Junta Electoral de Zona de Berga va desestimar la petició, detalla l'ens en un comunicat de premsa, pel fet que la bandera no estava col·locada en cap edifici o construcció de titularitat municipal o pública. Segons l'entitat, la JEZ va tombar la petició perquè l'estelada es trobava "al mig de la muntanya". En concret, l'estelada onejava al mirador de la Gorgollosa, pertanyent al terme municipal de Gisclareny. Així, la petició va escalar fins a la JEP, que finalment, va ordenar a l'alcalde de Gisclareny, Joan Tor, retirar la bandera, en valorar que la gestió del parc és pública.
 
Per aquest motiu, en l'acta del 23 de maig de la Junta Electoral de Berga, a la qual Nació Berguedà ha tingut accés, es fa constar que s'ha rebut la certificació, mitjançant fotografies, que el mateix Joan Tor retira l'estelada, i se'n fa trasllat a Impulso Ciudadano.

L'entitat ha fet públic un comunicat on assenyalen que han interposat 201 denúncies per vulneració electoral en diverses Juntes Electorals de Zona, de les quals 99 han estat a la provincia de Barcelona, i a Berga només una, la de Gisclareny.