La Junta Electoral Provincial no admet l'associació de quatre agrupacions d'electors de la comarca per anar tard

Les afectades són Bagà Endavant, Som Avià, Berga Grup Independent i Independents per Bagà

23 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:45h
Patrocini Canal i Judit Vinyes, en una trobada celebrada al març
Patrocini Canal i Judit Vinyes, en una trobada celebrada al març | Berga Grup Independent
La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona no admet l'associació de les agrupacions d'electors de Bagà Endavant, Som Avià, Berga Grup Independent i Independents per Bagà. Així ho ha fet saber la JEP a la Junta Electoral de la zona de Berga, que recull la decisió a l'acta d'avui, 23 de maig, a la qual ha pogut accedir Nació Berguedà.

Aquest document apunta que el motiu de la decisió és que les parts interessades van tramitar la demanda fora del termini estipulat per fer-ho.

Per la seva banda, la candidata de Berga Grup Independent, Judit Vinyes, ha compartit que la formalització de l'entesa "corresponia a una gestió administrativa que vam entendre d'una altra manera", exposant que "creiem que el termini era el dia 22". És a dir, que mentre les agrupacions van fer una lectura dels tempos "fins al 22", la Junta Electoral ho considerava "abans del 22".

Aquesta associació havia de permetre a les quatre agrupacions sumar força conjunta per tal de concórrer plegats a la formalització el Consell Comarcal del Berguedà. D'entrada, i tal com exposa Vinyes, "depenem dels resultats del 28 de maig". Ara bé, de cara a la constitució del Consell i el repartiment de consellers "si en una de les candidatures els faltaven unes dècimes per assolir un conseller, amb la suma de tots hauria estat més fàcil". Per tant, aquesta fragmentació que finalment es donarà en els vots de les agrupacions d'electors poden beneficiar, de retruc, als partits polítics.

"Ens feia molta il·lusió poder transmetre que les agrupacions d'electors, algunes, anàvem plegades per sumar", ha detallat l'alcaldable de Berga Grup Independent, que destaca que, després de diverses reunions, "quatre agrupacions, que no teníem implicació amb cap partit, havíem decidit anar juntes". "Anirem igualment independent, però cadascú sol", ha sentenciat Vinyes.