Més x Gironella proposa la creació d’una sala de fitness municipal

També en matèria de la promoció de la pràctica d'activitat física, l'agrupació contempla interconnectar l'oferta disponible al projecte Health-G!

Redacció
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:04h
Una de les sales d'activitats esportives que preveu tirar endavant Més x Gironella
Una de les sales d'activitats esportives que preveu tirar endavant Més x Gironella | David Font
La candidatura municipal Més x Gironella proposa la creació d'una sala de fitness municipal i d'activitats dirigides per poder garantir l'accés a fer activitat física i saludable al mateix municipi. La iniciativa, que sorgeix fruit de la proposta compartida amb persones i entitats, ha de donar resposta a una mancança a Gironella, que es va quedar sense oferta privada fa uns anys.

El projecte, en fase de conceptualització, preveuria la creació d'una sala de fitness per tal que les persones usuàries, de forma lliure o dirigides i acompanyades per personal qualificat en l'àmbit de l'esport i l'activitat física, puguin fer entrenaments, amb maquinària de caràcter pneumàtic que permet realitzar, a través d'un únic aparell, múltiples exercicis i treballs a diferents músculs i parts del cos. Al mateix temps, una sala addicional més vinculada a activitats dirigides per a tots els públics, tant aquelles dirigides a una activitat física més suau com també aquelles que requereixen un esforç més important.

En paral·lel a aquesta actuació, també s'ha planificat la construcció d'un parc de cal·listènia a la zona esportiva per donar resposta també a una forma de treball muscular a l'aire lliure i que, de forma majoritària, practiquen adolescents. Un complement, aquest amb caràcter gratuït, per a mantenir-se en forma.
 

El projecte Health-G! com a referent

Aquest nou projecte plantejat segueix el desenvolupament de projectes vinculats a generar uns hàbits de vida més saludables, on entre altres, incorporen l'activitat física. Una activitat física plasmada en molts àmbits: rutes saludables ja existents, treball comunitari amb el personal del CAP del municipi  i, com a novetat també, la creació d'un circuit de rutes en parcs de salut.

Actualment, el municipi disposa de diferents punts on s'han instal·lat elements de salut, que la ciutadania ja en fa ús amb uns exercicis bàsics predeterminats. Ara el projecte vol interconnectar tota aquesta oferta d'activitat saludable, i alhora connectar tots els elements de salut de diferents punts del municipi, creant alhora una ruta. Els parcs i la ruta, es crearan en un projecte coordinat per personal graduat en ciències físiques i de l'esport, i estaran adaptats a perfils tipus per dificultat i model individual de treball a realitzar. A més, estaran documentats físicament i virtual amb una guia i vídeos d’exercicis.

Amb tots aquests projectes, conjuntament amb les inversions a la zona esportiva del municipi, l'equip de Més x Gironella vol convertir el municipi en una població referent per a la pràctica d'activitat física, saludable i esportiva.