Abel Garcia se sent «guanyador de les eleccions, passi el que passi»

El PSC vertebra un projecte amb 25 propostes clau que executaran a través d'un govern "amb visió, ambició i bona gestió"

22 de maig del 2023
Actualitzat a les 20:05h
Abel Garcia, en acabar l'acte central de campanya
Abel Garcia, en acabar l'acte central de campanya | Lídia López
El PSC de Berga ha culminat la primera part de la campanya electoral posant punt final a les trobades de gran format amb un acte a la Font del Ros. El que queda de campanya, el candidat, Abel Garcia, i el seu equip donen pas al contacte més proper amb la ciutadania per tal d'explicar-los personalment el seu projecte, amb 25 propostes clau, amb el qual la formació "surt a guanyar". I és que, segons el mateix Garcia, "passi el que passi, em dono per guanyador de les eleccions".

"Estem còmodes a tot arreu perquè no fem política en contra de ningú", referma l'alcaldable, que va confessar als presents que "ho vull tot per Berga" afirmant que "no em conformo amb una ciutat com la d'avui". Per a aconseguir-ho, Garcia s'encomana a "un govern amb visió, ambició i bona gestió", vertebrant una "política al servei de la gent i en contra de les línies vermelles i el passotisme". Així, va remarcar que el seu lideratge se centrarà a dotar la ciutat de dinamisme econòmic i posar ordre a l'urbanisme, sempre amb una mirada transversal respecte de tots els veïns i veïnes.

Entrant al detall de les seves propostes clau, el PSC treballarà per maximitzar els ingressos del consistori i crear la figura del Gerent a l'Ajuntament de Berga per millorar-ne el funcionament. En clau social, aposta per la creació d'una regidoria d'Inclusió que assoleixi "una ciutat 100% inclusiva". I per implementar la participació ciutadana, l'equip de Garcia posa sobre la taula la creació dels Consells de Barri i del Consell de Ciutat.

Per tal de garantir la permanència a la ciutat dels joves, el PSC planteja fer de Berga una ciutat universitària, fent que la capital del Berguedà sigui seu d'algun grau universitari, i també, potenciant l'arribada de cicles formatius que responguin a les necessitats econòmiques locals. A més, pel que fa al seu oci, aposten per crear un Carnet Jove de Berga i la creació d'un espai d'esports urbans. El darrer punt té a veure amb els esports, matèria al voltant de la qual, el programa dels socialistes inclou la reforma integral del Camp Municipal de Futbol i la construcció d'una pista d'atletisme. D'altra banda, plantegen posar en marxa un programa de reforma i lloguer d'habitatge enfocat als joves.
 

Abel Garcia, en un instant del seu parlament Foto: Lídia López


En termes de promoció econòmica, la proposta de Garcia pretén crear un Hub Empresarial i dotar l'Ajuntament d'una finestreta única per a empreses i autònoms. I sobre equipaments i urbanisme, el PSC assegura que construirà l'estació d'autobusos "posant per davant el consens amb la ciutadania i la viabilitat tècnica" i millorar la zona del Santuari de Queralt perquè sigui "un punt de referència".

Finalment, es comprometen a incrementar el nombre d'efectius de la Policia Municipal i intensificar el patrullatge a peu, crear una Anella Cultural, transformar i donar identitat a les fires locals, promoure la participació de la gent gran en la societat  i crear un programa que respongui a les seves necessitats, i implementar una aplicació mòbil de ciutat i instal·lar pantalles digitals per millorar la informació del consistori amb la ciutadania.
 

Principal alternativa a l'actual govern

Amb tot, l'alcaldable socialista va reivindicar, una vegada més, que el seu és "el principal projecte alternatiu", tant a la coalició de govern actual, d'ERC i la CUP, com al de l'altra bancada de l'oposició, incidint que "Junts s'ha dividit". En aquest sentit, Garcia referma que "els quatre anys a l'oposició ens avalen".

Per tot plegat, el cap de llista ha valorat la seva "passió per Berga" com "un amor madur i consolidat". I, per aquest motiu, referma que "no us defalliré; tinc el ferm compromís de tornar una ciutat més pròspera". A més, Garcia estira la mirada més enllà del 28 de maig i dels quatre anys de mandat que li prosseguiran, avançant que "d'aquí a quatre anys, tornaré a ser aquí, espero que com a alcalde de Berga, per demanar-vos revalidar la vostra confiança".