Els alumnes de l'escola de música i la Farsa porten al teatre una obra sobre l'amor i la sexualitat en l'adolescència

'El despertar de la primavera' tindrà dos passis aquest cap de setmana, i un tercer el dilluns dirigit específicament pels estudiants de secundària de la ciutat

Redacció
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:16h
Un instant de la presentació d''El despertar de la primavera'
Un instant de la presentació d''El despertar de la primavera' | Ajuntament de Berga
Aquest cap de setmana s'estrena El despertar de la primavera, la versió catalana d'un musical de rock escrit per Duncan Sheik i Steven Sater, basat en la novel·la original de Frank Wedekind. Es tracta d'una producció local, ja que els actors i actrius que interpretaran els personatges, així com els músics que hi posaran ritme, són un grup de nois i noies, d'entre 13 i 17 anys, alumnes de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB). Els joves han estat treballant des del mes d'octubre del 2022, i de fet, és la segona vegada que es treballa aquesta peça a l'EMMB, ja que l'obra s'hauria d'haver estrenat l'any de la pandèmia i no ha estat fins aquest curs que s'ha reprès la producció, amb un repartiment diferent. A més, també col·labora en la materialització del musical l'Agrupació Teatral la Farsa.

En una roda de premsa, els responsables de la proposta han assenyalat que, originalment, ningú va voler publicar la novel·la de Wedekind "pel seu contingut transgressor", així que va ser el mateix autor qui va editar la seva obra, la qual acabaria esdevenint una peça de culte. Wedekind es va inspirar en l'etapa adolescent per escriure la novel·la, i segons ells mateixos han reconegut, va fer reflexionar pensadors contemporanis com Sigmund Freud, Alfred Adler, Wilhelm Stekel, Rudolf Reiter o Max Kahane.

En format musical, l'obra s'ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires i Barcelona, i a més, ha girat en diverses ocasions pels Estats Units i el Regne Unit. La història tracta sobre l'amor adolescent, la repressió, la por, l'abús de poder i la incomprensió. Melchior és un jove intel·ligent i astut que, gràcies als llibres, ha après diversos aspectes sobre la sexualitat humana que la societat s'entesta a amagar, a la vora del tabú. Ell és el confessor del seu amic i company de classe Moritz, que li explica que se sent torturat davant dels somnis eròtics que acompanyen les nits. D'altra banda, Wendla fracassa en l'intent que sa mare li expliqui coms'engendren els nadons.

El despertar de la primavera pujarà a l'escenari del Teatre Municipal de Berga el dissabte, 20 de maig, a les 21.00 hores; i el diumenge, 21 de maig, a les 18.00 hores. Les entrades es poden comprar anticipadament amb un preu de 12 euros. Així mateix, en ser una temàtica molt propera als adolescents, es farà una tercera sessió el dilluns, 22 de maig, a les 11.00 hores, dirigida específicament per a l'alumnat de secundària de la ciutat de Berga.

El resultat de la producció és una col·laboració entre l’Agrupació Teatral la Farsa i l’Escola Municipal de Música de Berga, després dels antecedents de dos musicals: Oliver (2012)  i Annie (2014). La direcció teatral està a càrrec de Marc Marginet i Laura Corominas, i David Quintana s'ocupa de la direcció musicial.
 
Arxivat a