Mig miler de persones s'aplega per celebrar el Cap d'Any Patumaire

La vetllada, ambientada per una cinquantena de músics, va traslladar als assistents a un oasi on el calendari ja marcava el 7 de juny

18 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:56h
L'aspecte de la plaça Sant Pere durant la celebració del Cap d'Any Patumaire
L'aspecte de la plaça Sant Pere durant la celebració del Cap d'Any Patumaire | Lídia López
La plaça Sant Pere de Berga va congregar ahir mig miler de veïns i veïnes amb motiu del Cap d'Any Patumaire. Una cinquantena de músics van posar les melodies, des del precís moment que la campanya va deixar d'anunciar la mitjanit, i va fer un viatge musical de gairebé dos quarts d'hora per les peces que marquen la festa berguedana per excel·lència.

Sota el balcó consistorial, berguedans i berguedanes podien fer un intercanvi incitador: per un euro, aconseguien un xarrup de barreja i un fuet de xocolata, així que era fàcil trobar persones equipades amb el gotet a la mà. D'altres, no ens enganyem, ja venien equipades de casa. I, les més frisades de saltar, ja duien penjat del coll el barret de Patum.

El transcurs del vespre i la nit convidava a ajornar lleugerament la son i sumar-se al traspàs del nou any. El final del debat de l'ACEB passades les 21.00 hores es prestava a un sopar de Champions, amb un resultat contrastat pels espectadors en funció de les seves aficions. Però, fos per A o per B, era una jornada de celebració i eufòria patumaire.

Així, malgrat que les primeres cançons van topar amb un públic més aviat fred, la vetllada es va anar animant amb els primers berguedans que es van atrevir a començar a saltar. La crida va ser immediata i, en un tres i no res, la plaça ja presentava aquella forma de cercle que gira sobre si mateix tant distintiu de la Patum.

Amb tot, en acabar la tasca dels músics, els assistents van anar passant de mica en mica, despertant de la bombolla que, momentàniament, els havia traslladat a un oasi on el calendari ja marcava el 7 de juny. Però, no, eren quarts d'una de la matinada del 18 de maig, i l'endemà havien d'anar a la feina, com un dijous qualsevol.
 
Arxivat a