La Fundació Horitzó i Pabevsa reediten el pastís solidari de Patum

El millor xocolater del món, Lluc Crusellas, s'ha encarregat de fer realitat les dues tipologies de dolç, que es posaran a la venda el 7 de juny

Redacció
17 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:46h
Els assistents en la presentació del pastís solidari de La Patum d'enguany
Els assistents en la presentació del pastís solidari de La Patum d'enguany | Fundació Horitzó
El recentment guardonat com a millor xocolater del món al World Chocolate Master i pastisser de Pabevsa, Lluc Crusellas, ha estat l'encarregat de fer realitat el Pastís Solidari de La Patum d'aquest 2023. De fet, és el segon any que Pabevsa col·labora amb la Fundació Privada Grup Horitzó per tirar endavant aquesta iniciativa.

En total, s'han fet dos tipus de pastís, amb un preu de 4,50 euros cadascun, que es posaran a la venda dimecres de Patum, dia 7 de juny. Es podrà trobar a totes les botigues que Pabevsa té repartides per Berga, i també a les de Vilada, Borredà, Avià, Bagà i Sant Jordi. La directora de la Fundació, Eva Sánchez, ha agraït a l'empresa el seu compromís amb l'entitat i la seva col·laboració amb la salut mental al Berguedà. 

Pel que fa als pastissos, els responsables han assenyalat que una de les novetats en la iniciativa d'aquest 2023 és que s'ha comptat amb una tercera pota en aquesta col·laboració solidària: Delícies del Berguedà, empresa d'inserció que forma part de la Fundació. En concret, un dels pastissos s'elabora amb els iogurts elaborats per aquesta casa. En aquest sentit, el xocolater ha posat en valor les sinergies amb entitats i productes del territori. A més, ha detallat els sabors dels dos pastissos: el negre és un mousse de xocolata amb gelificat de barreja de Patum, i el vermell és un cruixent de galeta amb mousse de iogurt de Delícies del Berguedà amb compota de gerds.

També han pres part de la presentació el dissenyador del logotip de La Patum, Salvador Vinyes, que ha felicitat a l'autor per la creació i la qualitat dels dos pastissos. Per la seva banda, el gerent de Pabevsa, Quim Novellas, ha posat en relleu que ja és el segon any que col·laboren amb la Fundació Horitzó amb la donació dels beneficis de la venda dels pastissos de La Patum. A més, Novellas ha avançat que l'empresa té la voluntat de mantenir aquesta col·laboració, i de fet, ha afegit que s'està treballant en altres projectes per reforçar-la i continuar enviant un missatge sobre la tasca de la Fundació i la salut mental.
 
Arxivat a