Berga obre la sol·licitud per participar en el sorteig de salts d'Àngels, Maces i Plens, i d'accés al balcó consistorial

Les sol·licituds es poden presentar fins al 21 de maig, de forma presencial i telemàtica, i l'adjudicació serà aleatòria, a través d'una aplicació informàtica automàtica

Redacció
16 de maig del 2023
Actualitzat el 18 de maig a les 10:57h
Se sortejaran 40 salts de Plens, 20 per dijous i 20 més per diumenge
Se sortejaran 40 salts de Plens, 20 per dijous i 20 més per diumenge | Arnau Alcalà
L'Ajuntament de Berga ha obert el termini per participar en els sortejos de salts i per assistir al balcó consistorial de La Patum de 2023. Pel que fa als salts, enguany se sortejaran gairebé una cinquantena de salts d’Àngels, Maces de lluïment i Plens que la comparseria posa a disposició de la ciutadania (persones majors de 18 anys) per participar en la festa. En el cas de l'accés al balcó de l'Ajuntament, el consistori recorda que es va posar en marxa el 2018 amb la voluntat d'obrir la festa i fer-la més participativa.
 
Les sol·licituds per ambdós procediments es poden presentar fins al 21 de maig, a través d'un formulari específic present del registre general del consistori berguedà de forma telemàtica o presencial. Les places s'adjudicaran de forma aleatòria, mitjançant una aplicació informàtica automàtica.
 

Els salts del sorteig

Aquest any se sortejaran un total de 47 salts. En concret, 5 salts d’Àngels corresponents a La Patum completa de dijous (3) i diumenge (2), respectivament. Pel que fa a les Maces, hi haurà un salt de maça de lluïment de dijous i un altre diumenge. També se sortejaran 40 salts de Plens corresponents a La Patum completa de dijous (20) i diumenge (20).

El sorteig serà públic i se celebrarà el 23 de maig, a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga (12.00 hores). El sistema de repartiment de salts de La Patum es dividirà en tres fases per distribuir els salts d'Àngels, Maces de lluïment i Plens, respectivament. L'assignació de salts serà nominal i intransferible, i no es permetrà l'intercanvi de dia ni de salt. Les persones que no hagin resultat guanyadores formaran part d'una llista d’espera per a la reposició de places vacants, en cas que es produeixi la renúncia d’alguna de les persones que hagi obtingut una plaça o en cas d’incompliment d’algun dels requisits esmentats anteriorment. 

Així mateix, les persones que hagin resultat guanyadores del sorteig de salts de Maces de lluïment hauran d'assistir obligatòriament a l'assaig que es farà el 27 de maig, al local dels Castellers de Berga. D'altra banda, les persones que hagin resultat guanyadores del sorteig de salts de Plens i els seus acompanyants hauran d'assistir obligatòriament a la formació que es durà a terme el 3 de juny, al Pavelló de Suècia. En ambdós casos, la no assistència a la sessió d'assaig suposarà la renúncia al salt.
 

Places disponibles al balcó i sistema d’adjudicació

El consistori posa a disposició de la ciutadania un total de 368 places corresponents a les passades de dimecres i dissabte (250), La Patum completa de dijous i diumenge (100) i La Patum Infantil (18). Enguany, cal sumar-hi 36 places per veure La Patum de la Fundació La Llar, que es farà a la plaça de Sant Pere el 6 de juny, amb motiu del 50è aniversari de l’entitat. 

En el cas de les passades de dimecres i dissabte, l'espai del balcó s'atorgarà per ordre d'arribada fins a completar les 50 places disponibles per cada torn. L'obertura del balcó es produirà 30 minuts abans de l'inici de les passades. En el cas de les Patums completes, l'espai es posarà a disposició de la ciutadania durant el 3r i 4t salt de dijous i diumenge, tenint en compte que durant els dos primers salts, l'espai estarà ocupat per persones de caràcter institucional. 

Pel que fa a La Patum Infantil, es disposarà de 18 places, de les quals se'n sortejaran 9 pel 3r i 4t salt de La Patum completa de divendres a la tardaEl sorteig s’adreça a infants de 3 a 14 anys i les persones acompanyants hauran de complir una sèrie de requisits: si l'infant que hagi obtingut la plaça té de 3 a 7 anys, haurà d'estar acompanyat d’una persona major de 18 anys. En canvi, si té entre 8 i 14 anys, podrà portar un acompanyant que tingui entre 3 i 14 anys, però es requerirà la presència d'una persona adulta responsable que els acompanyarà i haurà d'esperar-los a la sala adjacent del balcó.

Les persones que accedeixin al balcó consistorial hauran de personar-se puntualment a l'hora i el lloc indicats per l'organització. A més, hauran d’acreditar-se mitjançant la presentació del DNI i, en cas dels menors d’edat, hauran de presentar l’autorització del pare, mare o tutor/a legal. No es permetrà l'accés al balcó un cop hagi començat l'acte, i si un cop començat, la persona decideix abandonar el balcó i sortir de les dependències de l'Ajuntament, no es permetrà el seu accés de nou. A més, des del consistori assenyalen que totes les persones que accedeixin a l'Ajuntament de Berga hauran de mostrar un comportament adequat i de respecte envers la institució, l'organització, el personal de seguretat i la resta de persones mentre es trobin dins de l'edifici consistorial. En cas contrari, es procedirà a la seva expulsió.  
 
Arxivat a