La Berga Trail 2023 repeteix com a campionat de Catalunya de curses d’ultra resistència per muntanya

El Consell Comarcal reforçarà la recollida d'escombraries a la zona on es disputen les curses per garantir-ne la "petjada verda"

Redacció
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:00h
Abel Garcia, Judit Franch i Isaac Santiago, en la presentació de la Berga Trail 2023
Abel Garcia, Judit Franch i Isaac Santiago, en la presentació de la Berga Trail 2023 | Consell Comarcal del Berguedà
L'Associació Mountain Runners del Berguedà i el Consell Comarcal del Berguedà coorganitzen, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga, l'edició de 2023 de la Berga Trail, la competició de muntanya que, un any més, acollirà els millors corredors del país. La prova va néixer l'any 2004 i s’ha convertit en un referent de les curses de muntanya a Catalunya. El recorregut, que transcorre per les emblemàtiques zones de Queralt, els Rasos de Peguera i la Serra d'Ensija, és apreciat per la seva bellesa, però també per la seva duresa.

La Berga Trail tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 de maig. Enguany, la Ultra Ensija, que és la prova reina, repetirà com a campionat de Catalunya de curses d'ultra resistència per muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Així ho han explicat els organitzadors, en una roda de premsa aquest dilluns a càrrec del conseller d'Esports del Consell Comarcal del Berguedà, Abel Garcia, la presidenta dels Mountain Runners del Berguedà, Judit Franch, i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Isaac Santiago.

"La Berga Trail està consolidada i ha arribat al màxim nivell de les proves de curses de muntanya a escala mundial", ha valorat Garcia. A més, el conseller ha afirmat que "som de les comarques que més nivell i més nombre de participants aportem en aquestes proves", assegurant doncs que "hi ha molta feina al darrere, sobretot de les entitats, dels clubs i del voluntariat que s'han preocupat d'ampliar la base".
 

Petjada verda

A més de col·laborar en l'organització de la prova, des del Consell Comarcal comparteixen que durant aquests tres dies reforçaran el sistema de recollida d'escombraries a la zona on es disputa la competició. L'ens comarcal aposta pel reciclatge a tots nivells, assenyalen, afegint que el Consell té l'objectiu de "fer de la Berga Trail una cursa esportiva amb petjada verda".

En aquest sentit, Garcia assevera que "les administracions no només pensem en la prova esportiva, sinó també amb la petjada verda un cop els corredors hagin passat perquè aquesta sigui una cursa totalment sostenible".

A més de la Ultra Ensija, el programa de la Berga Trail també inclou les curses: Trail FiguerassaTrail Queralt, i la Berga Trail Kids (amb diferents categories en funció de l'edat). Per a més informació, detalls dels recorreguts i la formalització de les inscripcions, podeu visitar la web de la Berga Trail.
 
Arxivat a