Què diuen els programes electorals per a les municipals de Berga?

Els candidats a l'alcaldia de la capital del Berguedà han presentat les propostes amb les quals volen guanyar-se la confiança i els vots dels seus veïns i veïnes

22 de maig del 2023
Actualitzat el 23 de maig a les 19:12h
La façana de l'Ajuntament de Berga
La façana de l'Ajuntament de Berga | Lídia López


Les diferents formacions que concorren a les eleccions municipals a Berga ja han anat detallant algunes de les seves propostes en els diferents actes que han organitzat. Les candidatures volen guanyar-se la confiança (i el vot) dels electors amb un conjunt d'accions i iniciatives recollides en un programa electoral. Algunes són de consens, com la revitalització del Mercat Municipal; altres, mostren el contrast ideològic i de model de ciutat que representen cadascuna de les llistes. Repassem a continuació tots els programes electorals dels partits que es presenten a la capital berguedana. 
 

Programa electoral d'Ivan Sànchez (CUP)

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) aspira a revalidar l'alcaldia per tercer any consecutiu amb un projecte d'acció recollit en un extens programa de gairebé 100 pàgines. El primer punt respon a urbanisme i mobilitat, i inclou accions com l'estació d'autobusos, la pacificació i reconfiguració del carrer del Roser i la rehabilitació del Barri Vell. Aquest darrer anirà estretament lligat a la promoció de l'habitatge social. Així mateix, el programa recull diferents propostes en matèria de cultura, educació, salut, drets socials, desenvolupament econòmic, alliberament nacional i social, feminisme i LGTBI, participació i transició ecològica.
 

Programa electoral de la CUP Berga by Naciodigital on Scribd

 

Programa electoral de Ramon Caballé (Junts per Berga)

El programa de Junts per Berga és més compactat. En menys d'una trentena de pàgines, la formació enceta la seva proposta amb les iniciatives de progrés econòmic, començant per la ja anunciada actualització del POUM. Així mateix, Junts agrupa la resta d'accions en les categories Ascensor social, Recuperar l'orgull de ciutat, Seguretat i civisme, Urbanisme, Governança, Oportunitats educatives, Sostenibilitat, i Cultura i tradicions.
 

Programa electoral de Junts per Berga by Naciodigital on Scribd

 

Programa electoral de Moisès Masanas (ERC)

El full de ruta d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per Berga porta per lema L'oportunitat de créixer i s'ha dividit en tres grans blocs d'acció: Berga Cohesionada, Berga Emprenedora i Berga Sostenible. En el primer, s'engloben les actuacions que tenen a veure amb els serveis públics i agrupats en tres apartats: Educació, Salut i Cultura. A les pàgines de Berga Emprenedora, s'inclouen propostes diverses per promocionar l'economia de la ciutat, a través, per exemple, del comerç, el turisme, la formació, i la promoció d'habitatge. Finalment, la Berga Sostenible parla d'accions per a la sobirania energètica, un urbanisme racional i la millora dels habitatges.
 

Programa electoral d'ERC Berga by Naciodigital on Scribd

 

Programa electoral d'Abel Garcia (PSC)

El programa del Partit Socialista de Catalunya (PSC) és el més compactat de tots. En una dotzena de pàgines, la formació incorpora les que considera 25 propostes estrella i, a continuació, detalla el seu Canvi en positiu fent referència a actuacions en qüestions diverses com la hisenda pública, la participació ciutadana, l'educació, la salut, la igualtat, l'esport o la cultura, entre altres. Finalment, la formació fa referència a la seva Visió 2030.
 

Programa electoral del PSC Berga by Naciodigital on Scribd

 

Programa electoral de Francesc Ros (En Comú Podem)

La coalició En Comú Podem no ha elaborat un programa electoral com a tal, si bé ha fet arribar a aquest mitjà el fulletó informacional que la formació ha repartit per alguns domicilis de la ciutat amb els principals eixos que volen implementar en cas d'arribar a l'alcaldia. Així, posen l'accent en la indústria, l'habitatge assequible, els barris verds, la gestió pública de l'aigua, l'atenció a la gent gran, la recuperació del tren, el benestar animal o el comerç de proximitat, entre altres.
 
 

Programa electoral de Judit Vinyes (Berga Grup Independent)

L'agrupació d'electors Berga Grup Independent ha publicat la versió definitiva del seu programa electoral, i al llarg de 50 pàgines, detallen les actuacions que preveuen engegar en cas d'arribar a l'alcaldia. Educació, urbanisme, turisme, economia i comerç, cultura, habitatge, esports, habitatge, joventut, Patum i festes o salut són algunes de les temàtiques que inclouen, amb diferents propostes com Fomentar la rehabilitació d'edificis, ampliar la borsa d’habitatges i facilitar el lloguer social i pel jovent en l'àmbit de l'habitatge.
 

Programa electoral de Berga Grup Independent by Naciodigital on Scribd