La segona la Ruta Teatralitzada dels Templers i els Obrers aplega una seixantena de persones

L'Ajuntament de Puig-reig vol potenciar el turisme pel desenvolupament econòmic i per la promoció del poble

Redacció
08 de maig del 2023
Actualitzat a les 19:51h
Un instant de la Ruta Teatralitzada dels Templers i Obrers de Puig-reig
Un instant de la Ruta Teatralitzada dels Templers i Obrers de Puig-reig | Ajuntament de Puig-reig
Puig-reig ha acollit aquest cap de setmana la segona edició de la Ruta Teatralitzada dels Templers i Obrers amb més d'una seixantena de persones. Aquest "èxit de participació", segons l'Ajuntament de Puig-reig, "permet pensar en la consolidació d'aquest recurs turístic del municipi", assenyalen. Entre el grup de participants, hi havia diferents perfils: des de persones del mateix municipi i de la comarca, com també visitants provinents de fora la comarca. Així mateix, l'Ajuntament també destaca la diversitat del grup, amb gent de totes les edats i famílies que no han volgut perdre l'oportunitat de gaudir d'aquesta experiència.

La ruta, que està creada per ser un itinerari autoguiat i obert perquè els visitants el puguin fer pel seu compte, permet conèixer la història, el patrimoni i els orígens industrials, rurals, històrics i naturals de Puig-reig. Tanmateix, més enllà de ser un itinerari autoguiat i per dotar la ruta de valor afegit aprofitant els recursos del municipi, també s'organitzen aquestes versions teatralitzades, que de moment està previst que es puguin dur a terme dues vegades a l'any. En aquesta edició, a més, també s'hi ha afegit una pausa de 10 minuts al voltant del Castell perquè els participants puguin dedicar una estona a descobrir el nou entorn de les restes de la torre.

La ruta segueix un recorregut circular, amb una primera part dedicada a la zona medieval, passant per espais com l'Església de Sant Martí, la plaça dels Templers o el Castell, i seguidament, es dirigeix cap a la Colònia de Cal Pons. El total de l'itinerari és d'uns 5 quilòmetres que, en el cas de fer-la de manera autoguiada, té una durada d'entre 90 i 120 minuts. En aquest cas, la teatralització és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament de Puig-reig, l'Associació Cultural Templers de Puig-reig, l'Associació de Veïns de Cal Pons i també, tot i no formar part de la ruta, el Museu Colònia Vidal, que hi aporta dos dels actors que participen en les seves rutes teatralitzades.
 

El turisme, una nova aposta de Puig-reig per al seu desenvolupament

El projecte de la Ruta Teatralitzada dels Templers i Obrers forma part del treball que s'està fent des de finals de 2019 dins del Pla de Dinamització i Posicionament Turístic de Puig-reig, que ha portat a la creació de la marca turística del municipi. Tot aquest procés respon a una clara aposta de l'Ajuntament de Puig-reig per convertir el turisme en una font, tant de desenvolupament econòmic com de promoció del municipi.

Aquesta voluntat té per finalitat oferir atractius als potencials visitants sota una nova marca turística: Puig-reig, terra d'orígens. Orígens rurals, naturals, històrics i industrials. A partir d'aquesta base, s'ha dotat d'una imatge gràfica que de mica en mica es va fent visible en els diferents entorns turístics del municipi. Una altra acció ha estat la creació d'un nou apartat dins la pàgina web del consistori dedicat exclusivament al turisme i que s’enfoca al que es coneixen com Les 5 etapes d'un viatge,  i també incorpora propostes al voltant del municipi per posar en valor el territori i la destinació en conjunt.

Tota aquesta acció forma part del pla global de desenvolupament que es treballa acompanyat del sector turístic del municipi i del comerç local, i a través del qual també s'ha ofert formació en xarxes socials i eines digitals o en comercialització de productes turístics i serveis, entre d’altres.
 
Arxivat a