L'equip de Ràdio Berga i l'espai de coworking de comunicació s'ubicaran als baixos del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Berga ja ha deixat el local del passeig de la Pau on se situava l'estudi

04 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:06h
Imatge d'arxiu d'on se situaven fins ara els estudis de Ràdio Berga
Imatge d'arxiu d'on se situaven fins ara els estudis de Ràdio Berga | Pilar Màrquez Ambròs
Les instal·lacions de Ràdio Berga al capdavall del passeig de la Pau ja són història. Així ho han explicat avui l'alcalde, Ivan Sànchez, i el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, que han confirmat que el darrer mes de març va ser l'últim que es va pagar el lloguer (d'uns 800 euros i escaig al mes) i que l'equip ja no es troba en aquest indret. I quin serà el seu destí? Un local ubicat als baixos del Mercat Municipal, amb accés directe des de la Ronda Moreta.

L'Ajuntament de Berga treballa de bracet amb l'Agència de Desenvolupament de Berguedà (ADB) per fer realitat el projecte d'un espai coworking de l'àmbit de la comunicació que també englobi l'equip de Ràdio Berga. Segons l'alcalde, els tècnics de l'ADB han desaconsellat aprofitar les instal·lacions on s'ubicava la ràdio, ja que més enllà de ser un local privat, hi havia aspectes normatius, de disponibilitat i accessibilitat que el feien poc recomanable. D'aquesta manera, s'aprofitarà un espai de titularitat pública i es posarà una primera pedra per a la reactivació del Mercat Municipal. A la vegada, l'alcalde ha destacat que aquest recurs permetrà "donar vida al Barri Vell" i oferirà comoditat als seus usuaris, pel fet que "és a peu de carrer, ampli i cèntric".

En concret, el consistori i l'Agència han ideat un espai de cotreball especialment enfocat als professionals de la comunicació, que tal com ha destacat Sànchez, "n'hi ha molts a Berga i la comarca". A més, s'hi col·locaran els equips que encara es puguin aprofitar de Ràdio Berga i se substituirà allò que hagi quedat obsolet per tal de posar-ho a disposició dels usuaris com a espai de gravació, dotant d'un recurs que permetrà generar continguts d'àudio com pòdcasts, entre altres.

D'aquesta manera, el primer que es farà realitat serà l'espai de cotreball, el qual tant el regidor com l'alcalde han situat en l'horitzó d'aquest 2023. L'equipament formarà part de la xarxa de coworkings que l'ADB vol establir i unir en diferents punts de la comarca amb l'objectiu que esdevinguin un referent per als emprenedors berguedans, aBerga, Cercs i Gironella. Paral·lelament, l'Ajuntament posarà sobre la taula com torna a engegar Ràdio Berga, si bé l'alcalde ja ha evidenciat que "s'haurà de replantejar" pel fet que "els mitjans de comunicació estan canviant, moltes ràdios locals estan desapareixent i caldrà adaptar-se als nous temps". De moment, l'emissora manté la freqüència del 107.6 i continua emetent.
 
Arxivat a