El Punt de Voluntariat del Berguedà organitza dos cursos per formar els membres de les entitats de la comarca

Una de les formacions s'enfoca a la creació de contingut i l'altra a la captació de fons

Redacció
03 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:38h
Imatge d'arxiu de les oficines del Consell Comarcal del Berguedà
Imatge d'arxiu de les oficines del Consell Comarcal del Berguedà | Consell Comarcal del Berguedà
El Punt de Voluntariat del Berguedà organitza dos cursos en línia per formar els membres de les entitats de la comarca amb l'objectiu d'ajudar-los a optimitzar i millorar el funcionament de les seves respectives associacions. D'una banda, es treballa per reforçar les estratègies locals de foment i promoció de l'associacionisme i el voluntariat a través de l'impuls dels punts de voluntariat local. Així mateix, es contribueix a definir una oferta de qualitat i proximitat a la ciutadania interessada a fer voluntariat i es dona suport a les entitats que volen incorporar persones voluntàries als seus projectes.

La primera formació tindrà lloc el dilluns vinent, 8 de maig, i estarà dedicada a la creació de materials de formació i difusió. La seva finalitat és l'adquisició d'eines gratuïtes per aprendre a implementar i gestionar una plataforma en línia, així com generar materials i continguts atractius perquè la comunicació sigui efectiva. Els formadors donaran a conèixer aplicacions gratuïtes i lliures per retocar imatges, per crear vídeos o aplicacions de música i sons. La inscripció per aquesta formació s'ha d'efectuar abans del 5 de maig.

La segona formació és per captar fons per les entitats de voluntariat. Els participants aprendran diferents metodologies per aconseguir els recursos necessaris per portar endavant els projectes de les entitats. Es farà en quatre sessions de tres hores els dies 11,18,25 de maig i 1 de juny, en un horari entre les 17.30 i les 20.30 hores. Les inscripcions es poden formalitzar fins al dia 10 de maig.

El conseller comarcal de Participació, Abel Garcia, ha explicat que "aquesta formació és fruit de la feina feta en l'àmbit de la participació ciutadana". Per això, un cop detectades les necessitats, es duen a terme diferents accions. "El que fem des del Consell Comarcal del Berguedà és dotar d'eines a les persones que des de les entitats i associacions treballen voluntàriament pel benefici comú i prenen la iniciativa", assevera.

Aquestes formacions s'ofereixen en línia per tal de facilitar-ne l'accés seguint el model que ja es va desplegar el 2022 i que va obtenir bons resultats. Totes les entitats registrades al Punt de Voluntariat del Berguedà rebran informació d'aquests cursos i també del nou projecte de Llei de Foment de l’Associacionisme.