El Pavelló de Suècia acollirà les Jornades Sanitàries al Món Rural del Col·legi de Metges de Barcelona

L'objectiu de la desena edició de les jornades és compartir i donar visibilitat a la pràctica assistencial en entorns rurals davant la manca de professionals que pateixen

Redacció
03 de maig del 2023
Actualitzat a les 8:54h
Imatge d'arxiu de dues professionals de la salut a l'àrea mèdica de l'Hospital Verge de la Cinta
Imatge d'arxiu de dues professionals de la salut a l'àrea mèdica de l'Hospital Verge de la Cinta | ICS EBRE
La Junta Comarcal del Berguedà del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) organitza la desena edició de les Jornades Sanitàries al Món Rural. Aquesta serà aquest divendres, 5 de maig, al Pavelló de Suècia de Berga, entre les 09.00 i les 15.00 hores.

Davant la manca de professionals que pateixen les comarques més allunyades de Barcelona, la temàtica escollida per aquesta edició ha estat Creant sinergies en l'entorn rural, amb l'objectiu de compartir i donar valor a la pràctica assistencial en entorns rurals, en context postpandèmic i des d'un enfocament múltiple: l'atenció primària, l'atenció hospitalària i l'atenció sociosanitària.

En les quatre taules de la jornada es tractarà com les xarxes socials poden ajudar la pràctica mèdica en l'entorn rural, i es donaran a conèixer experiències de docència i formació a la Catalunya Central, ara que el territori disposa d'un ecosistema que afavoreix la investigació. S'abordarà la creixent feminització de la professió donant el protagonisme a les metgesses que exerceix en la ruralitat i, per últim, de la mà de professionals de l'Hospital de Berga, coneixerem l'experiència dels metges que han fet el trànsit de ciutat a comarques, explicant els pros i contres d'aquesta decisió.

La metgessa de família a l'EAP Navàs-Balsareny i presidenta de la Junta Comarcal del Berguedà del CoMB, Anna Escalé, presentarà la jornada. En acabar les taules rodones, tindrà lloc el lliurament de premis i la presentació oral de les comunicacions guanyadores. La vicepresidenta del CoMB, Elvira Bisbe, farà una breu intervenció per cloure la jornada. El programa complet de la trobada es pot consultar aquí.
 
Arxivat a