Vilada encara la recta final d'una Festa Major «plena» i «positiva»

La conferència sobre espeleologia va aplegar més de 30 persones durant prop de dues hores

Redacció
26 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:14h
Conferència sobre espeleologia a la Festa Major de Vilada
Conferència sobre espeleologia a la Festa Major de Vilada | V. Massana

Després de gairebé una setmana de Festa Major, l'Ajuntament de Vilada considera que tot està anant sobre rodes i que, tant la participació als actes, com el temps i la motivació han acompanyat durant uns dies que han estat "plens" i “positius”. En concret, l'alcaldessa de Vilada, Montserrat Badia, ha fet aquestes declaracions a NacióBerguedà després de l'èxit de la xerrada sobre espeleologia que va aplegar aquest dijous al vespre més d'una trentena de persones durant prop de dues hores al Casal Pirinenc. 

En aquesta, viladins i turistes van poder conèixer, de la mà del bomber Jordi Capdevila, els enigmes del món subterrani. Aquests, qualificats d'”espectaculars” per a l'alcaldessa, van fer vibrar la sala, en què es va recordar el rescat de l'espeleòleg accidentat a la cova d'en Cuberes del Pallars Jussà, fa prop d'una setmana, i alguns dels racons més destacats per a aquest esport al Berguedà. 

Una altra de les característiques de la Festa Major va ser el curiós pregó a càrrec de l'escriptor berguedà Jordi Cussà. Aquest, que es pot llegir íntegrament a aquest diari, va ser ben encaixat pels viladins, que el van considerar “peculiar” i “diferent”, segons Badia. A més, la revetlla de Sant Joan i la diada van omplir el petit municipi de turistes, que van poder gaudir d'algunes de les activitats programades durant la Festa Major, com ara els inflables gratuïts, la partida simultània l'escacs, la inauguració de la col·lecció d'objectes antics, la baixada dels Gegants o les sardanes. 

A partir d'aquest dissabte, els actes no s'aturen, amb el tradicional homenatge a la vellesa que, aquest any, comptarà amb la presència del poble agermanat de Santa Fe del Penedès, amb qui es realitzaven intercanvis de persones grans; l'actuació de l'Orgue de Gats a les 22.00 hores al parc dels gronxadors i, de cara a diumenge, la XXI Caminada Popular organitzada per Amics del Camí, i que ja s'ha convertit en una tradició per bona part de la gent del poble.