La CUP presenta una llista de 27 persones per continuar governant

Rosa Rodríguez i Aleix Serra se situaran al costat d'Ivan Sànchez, que novament ha fet èmfasi en el valor del conjunt de la candidatura

22 d'abril del 2023
Actualitzat a les 22:19h
Les persones que conformen la llista de la CUP en les eleccions municipals del 2023
Les persones que conformen la llista de la CUP en les eleccions municipals del 2023 | Lídia López
"La meva filosofia és que, per conèixer una persona t'has de fixar en la gent que l'envolta". Amb aquestes paraules ha iniciat el seu primer parlament com a candidat a l'alcaldia per part de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga, Ivan Sànchez. La formació ha fet pública, aquesta tarda, la totalitat de la llista que concorrerà les eleccions municipals del 28 de maig. Una candidatura que es presenta "per governar" i amb el convenciment que "som la millor opció". 

Després d'avançar les primeres 10 persones que conformarien la candidatura, la CUP n'ha oficialitzat avui la totalitat. El partit guanyador dels dos darrers comicis ha aglutinat un total de 27 persones, si bé recorden que a l'ombra encara hi ha molta més gent que dona suport. En aquesta ocasió, les dues persones que se situaran en els llocs de sortida, juntament amb l'alcaldable, són Rosa Rodríguez i Aleix Serra. Serra és l'actual regidor d'Urbanisme, però Rodríguez s'estrena en política. Músic de professió, Rodríguez ha apuntat que l'aspecte que l'ha convençut a fer el pas ha estat "l'aposta decidida de la CUP en la cultura i el seu paper transformador".

La resta de noms que conformen la llista de la CUP són Andrea Corominas, Isaac Santiago, Roser Rifà, Guillem Canal, Mireia Foradada, Martí Ballús, Sara Vima, Ferran Canudas, Iraide Arcos, Andreu Comas, Laura Devers, Albert Cols, Aurora Fernandez i Antoni de Juana. A més, com a suplents, hi ha: Marc Parera, Judit Muñoz, Anna Pujol, Marià Miró, Oriol Camps, Eloi Escútia, Francesc Ribera, Anna Maria Guijarro, Ignasi Romero i Núria Casellas.

En una plaça Maragall plena i amb molt de simbolisme per la formació, Sànchez ha tret pit del grup que ha conformat la CUP, reivindicant una vegada més que "el més important no és l'u, és qui l'acompanya". Aficionat a "explicar històries", l'actual alcalde i candidat ha fet cinc cèntims de l'arribada de la formació al poder i fins al dia d'avui, exposant que "l'any 2015 ens vam trobar un Ajuntament que era un vaixell enfonsat", amb "20 milions de deute i més de 80 contenciosos". Aquest fet, ha assenyalat, va situar la reducció del deute com a prioritat i, "8 anys després, orgullosament, podem dir que l'hem reduït en un 85%". "El vaixell ja flota i navega, i per primera vegada en molt de temps, el timó ja no està en mans dels bancs, sinó de les mans dels que volen dirigir".


Un record pels que "van plantar la llavor"

En el seu parlament, Sànchez ha homenatjat la tasca i el paper d'aquelles persones que van impulsar el projecte de la CUP a Berga, i que "van plantar una llavor el 2007, arribant a l'Ajuntament, que va germinar el 2015". És en aquest punt que l'alcaldable ha mencionat a Montse Venturós, el brot d'aquesta llavor, ja que ha incidit que "sense ella, avui no seríem aquí; o almenys, no en el context que estem avui".
 

Ivan Sànchez, en un moment de la seva intervenció durant la presentació de la llista Foto: Lídia López


En una línia similar, i fent paral·lelismes amb l'aigua i la seva força, i una maquinària que construeix, Eloi Escútia ha fet èmfasi en les arrels de la CUP de Berga i en els elements que representen el projecte, fent menció de: el feminisme; l'ecologisme; la igualtat; la lluita universitària i dels barris; el socialisme; la sobirania popular, energètica i alimentària; i l'alliberament nacional.

És per tot plegat que Sànchez ha evidenciat que la fita de la CUP és tornar a governar la ciutat, però també "amb els dos ulls posats a la comarca", declarant que "cal canviar els lideratges comarcals per tal que el Consell no estigui només al servei dels qui el governen". Així, la CUP engega la marxa per la cursa electoral, amb pas ferm.