L'estudiant de Puig-reig Clara Vilà obté la nota més alta de les PAU al Berguedà

La puig-reigenca assoleix un 9,25 i fa que l'Institut del municipi revalidi la millor nota de la comarca per segon any consecutiu

Aida Morales
26 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:07h
990_143532598120140705_170212_(1)
990_143532598120140705_170212_(1)

L'estudiant amb millor nota a la Selectivitat del Berguedà el 2015, Clara Vilà Foto: Cedida


L'Institut de Puig-reig ha tornat a assolir la millor nota berguedana de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) per segon any consecutiu. Després del 9,2 de Lídia Ruiz l'any passat, aquest any ha estat Clara Vilà, amb un 9,25 sobre 10, l'estudiant amb la nota més alta de la comarca, d'entre els 130 berguedans que van començar el passat 9 de juny els exàmens de Selectivitat

Segons ha explicat Vilà a NacióBerguedà, aquesta nota li ha vingut per “sorpresa”, ja que no es pensava que alguns exàmens, com ara el de castellà, li haguessin anat tant bé. En aquest darrer, ha explicat, va treure un 9,5, però la nota més alta ha estat la d'anglès, amb un 9,75. No és casualitat, doncs, que l'estudiant de Puig-reig tingui les seves il·lusions fixades en una carrera de lletres, i és que Vilà es vol orientar a la Filologia anglesa i alemanya, estudiant la carrera a la Universitat de Barcelona (UB). 

“Em sorprèn molt perquè hi ha gent molt bona, i que hagi tret la nota més alta em sembla increïble”, ha declarat. Sobre ella, es considera “aplicada” i “estudiosa”, però assegura que la clau de l'èxit no només és estudiar, sinó entendre i posar-hi esforç. Segons ha dit, les bones notes són importants, ja que es tracta de camins per “construir el futur” i que aquest sigui “tant bo com sigui possible”. 

A més, i pel que fa al seu institut, ha assegurat que els professors també “hi han posat de la seva part", i ha afirmat que sense ells, hagués estat més difícil: “Sense ells no podríem haver arribat aquí”. 

Respecte dels altres centres berguedans, la segona nota més alta del Berguedà ha estat per a Marc Closa, de l'Institut Guillem de Berguedà de Berga. Aquest IES, que ha destacat el 100% d'aprovats, ha valorat molt positivament el 8,9 del seu millor alumne. A l'Institut Pere Fondevila de Gironella, la millor nota ha estat per a Ariana Muxí, des de la vessant d'arts, que ha assolit un 8,60 sobre 10; mentre que a Bagà, l'estudiant amb millor nota a les PAU ha estat Rosa Tomàs, amb un 8,8. A més, també han volgut destacar que tots han aprovat. Per acabar, i tornant a Berga, l'alumne amb una nota més alta de l'Escola Xarxa ha estat Isaac Cortés, amb un 7,9. 

D'aquesta manera, només serà la de Puig-reig la que, aquest any, rebrà la distinció honorífica que el tribunal de les PAU entrega només als estudiants amb una qualificació igual o superior a 9. L'institut d'aquest municipi espera rebre, en els propers dies, la convocatòria de l'acte del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 

Millor nota per segon any 

La directora de l'IES de Puig-reig, Dolors Uriz, ha volgut felicitar el centre per revalidar, per segon any consecutiu, les bones notes dels alumnes a la Selectivitat. Segons ha afirmat, “és molt difícil arribar al nou” amb exàmens externs en què influeixen molts factors. No obstant això, ha destacat el paper de Vilà per ser una alumna “molt acadèmica” i que “viu pels estudis”, a part de ser una “molt bona persona, companya, ben educada, amable i respectuosa”. 

Remarcant el sentit positiu de les seves paraules, també ha felicitat els professors del centre, a qui ha considerat “els millors” de la comarca, així com els resultats de tots els alumnes, a qui també veu com persones d'èxit. Però el que realment ha volgut destacar de l'Institut de Puig-reig és les “condicions immillorables” de l'estudi. Per a ella, la grandària mitjana d'aquest centre fa que els alumnes “se'l sentin una mica seu” i que, per la seva banda, els professors també puguin estar al seu costat.
 

Consulta les millors notes de la Selectivitat de tot Catalunya

Arxivat a