Recullen més de 1.100 firmes en contra l'enderroc d'una pallissa a Cercs

El grup CLAM-AM presentarà, al proper Ple municipal, les signatures per pressionar l'equip de govern

Aida Morales
26 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:07h
Ple de l'Ajuntament de Cercs
Ple de l'Ajuntament de Cercs | Pere Gendrau

Marie Kapretz al darrer Ple municipal on va presentar el conflicte Foto: Pere Gendrau


L'enderroc programat d'una casa a Cercs per incomplir el POUM del municipi ha mobilitzat, durant els darrers mesos, veïns i coneguts de la família afectada, els Palou. Tots ells, segons han explicat a NacióBerguedà, han aconseguit recopilar un total de 1.100 firmes, 500 de les quals del poble, per demanar que s'aturi, ja que és l'únic habitatge de la família. 

Previsiblement, serà la cap de llista de CLAM-AM, Marie Kapretz, qui presentarà, al proper Ple municipal, el recull de signatures, apostant per aquesta mesura de força adreçada a l'equip de govern que, segons ja van afirmar en declaracions a aquest diari, es tracta d'una pallissa que incompleix el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal perquè, com a habitatge, no pot tenir aquest ús i, a més, se n'ha augmentat el volum. 

De fet, aquest assumpte ja es va portar a l'últim Ple ordinari de la legislatura, on Kapretz va llegir una carta acusant el llavors alcalde, Ferran Civil, de tenir “interessos propis”, i de no voler revisar aquest POUM que possibilita l'enderroc de l'edificació. Sobre això, el batlle va respondre que això no es podia fer “en dos dies” i que, des de l'equip de govern, s'havien vist “obligats” a complir el mandat encarregat per la justícia, arran de la denúncia presentada pel regidor del PIBER, German Sánchez. 

El cas amb què es troba la família Palou és el d'una antiga pallissa que han convertit en un habitatge després de no poder reformar la casa que hi havia al seu costat per dificultats econòmiques. No obstant això, i tal i com han explicat, no es tracta de l'únic cas d'edificació afectada pel POUM, sinó que n'hi ha cinc més que són primera residència, i unes 20 cases rurals i de segona residència, que també es veuen implicades. 

Per aquest motiu, la família Palou ha presentat diverses sol·licituds a l'ajuntament per saber quin és el reglament que afecta el seu cas ja que, segons defensen, el seu permís d'obres és del 2005, mentre que el POUM es va remodelar el 2007. Ara per ara, l'ajuntament està redactant un Pla d'enderroc de la pallissa, i la família declara que tem el pitjor, tot assegurant que no sap “com anirà” ni quin serà el seu futur.