Berga engega la votació pel 47è Concurs de Cartells de La Patum

La votació romandrà oberta entre el 2 i el 16 d'abril, i se situarà al vestíbul de l'Ajuntament de Berga

Redacció
01 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:43h
Els cartells finalistes en el 47è Concurs de Cartells de La Patum
Els cartells finalistes en el 47è Concurs de Cartells de La Patum | Ajuntament de Berga
El 47è Concurs de Cartells de La Patum ja disposa amb les obres finalistes que seran sotmeses a votació popular del 2 al 16 d’abril, a l’Ajuntament de Berga. El jurat qualificador es va reunir ahir per seleccionar les propostes finalistes del certamen de 2023. Enguany, el concurs ha rebut 38 propostes, de les quals, sis han estat desqualificades prèviament pel jurat tècnic perquè incomplien la normativa del concurs referent a les inscripcions que han d’incloure obligatòriament totes les obres participants, entre altres aspectes. El resultat de la votació popular es donarà a conèixer el 21 de maig, durant la celebració del ple extraordinari de l’Ascensió, que es farà al consistori berguedà, a les 11.00 hores.

Els lemes de les cinc obres finalistes escollides pel jurat d’enguany són: Cinc cops de mans, El gegant, Els carrers, Ja hi som totes iMoviment i màgia. El període de votació popular dels cartells finalistes estarà obert del 2 al 16 d’abril. En aquesta ocasió, l’exposició dels cartells i l’emissió dels vots es farà a l’Ajuntament de Berga, al vestíbul de l’entrada principal de la casa consistorial.
 
El procés de votació es farà de forma presencial i caldrà identificar-se obligatòriament mostrant el DNI, ja que només s’admetrà un vot per persona i no es podran efectuar votacions en nom de terceres persones. La proposta que assoleixi més vots es convertirà en el cartell anunciador de les festes de Corpus de 2023. La dotació econòmica del concurs de cartells contempla un premi de 1.000 euros per a la proposta guanyadora i un premi de 300 euros per a l’accèssit.


Obres finalistes de La Patum Infantil

En el procés de votació popular també es podrà triar el cartell anunciador de La Patum Infantil de 2023. El sistema d’elecció de les obres finalistes és diferent, ja que es tracta d’un certamen en què hi participen els infants de primària de les escoles de la ciutat. En aquest sentit, cada centre pot presentar un màxim de cinc treballs de cada grup classe del centre educatiu. Posteriorment, el jurat qualificador selecciona els cartells premiats escollint el primer, segon, tercer premi i l’accèssit de cada categoria. Del primer i segon premi de cada categoria surten les sis propostes que seran sotmeses a votació popular i que optaran a convertir-se en el cartell anunciador d’aquest any.
 
Els lemes dels cartells de La Patum Infantil són: Cavall, La Patum és vida, La trena màgica de La Patum, Patum, pum, pum, pum, Quan l’Àliga surt hi ha silenci absolut iTots units. La mostra i el procés de votació dels cartells també es farà a l’Ajuntament de Berga, del 2 al 16 d’abril.
 

Les obres finalistes del concurs pel cartell anunciador de La Patum Infantil 2023 Foto: Ajuntament de Berga

Arxivat a