Ariadna Herrada abandona Junts per Berga i formarà part de la candidatura del PSC en les pròximes eleccions

La formació on encara està adscrita li reclama l'acta de regidora per "coherència i respecte a la classe política"

Redacció
28 de març del 2023
Actualitzat a les 19:20h
Imatge d'arxiu d'Ariadna Herrada
Imatge d'arxiu d'Ariadna Herrada | Junts per Berga
La regidora a l'Ajuntament de Berga i consellera al Consell Comarcal del Berguedà (CCB) per Junts per Berga, Ariadna Herrada, ha anunciat aquesta tarda la seva voluntat de desvincular-se de la formació política el que resta de legislatura. La motivació de la decisió, tal com ha anunciat la mateixa Herrada en un comunicat de premsa, és la seva voluntat de formar part de la candidatura del PSC en les pròximes eleccions municipals, acompanyant al seu alcaldable, Abel Garcia.

"La bona sintonia durant aquests anys amb l’Abel, i el treball braç a braç per la ciutadania berguedana al Consell, m’han fet adonar que és la persona ideal per a liderar la nostra ciutat", ha apuntat Herrada, fent referència a la seva coincidència en l'equip de govern del CCB, corresponent a la coalició de Junts, PSC, Bagà Endavant i l'Agrupació d'Electors del Berguedà. D'aquesta manera, Herrada confirma que "he decidit sumar-me a la llista del canvi, la llista que pot canviar el rumb de Berga i és la millor alternativa al (des)govern de la CUP i ERC".

"Avui dia, s’ha demostrat que qui té la capacitat de liderar el canvi que Berga necessita és l’Abel Garcia", ha refermat, afegint que "l'Abel ha estat la veu crítica amb un govern municipal mancat de direcció política, i ha demostrat, amb la feina feta al Consell Comarcal, tenir la capacitat de gestió que a Berga li convé". De fet, Herrada va assistir, el darrer dissabte, a la presentació de la candidatura de Garcia.

En qualsevol cas, la regidora i consellera ha mostrat el seu agraïment "als companys de Junts, amb qui també he treballat aquests anys per fer una Berga i un Berguedà millors", si bé ha anunciat que, els dies vinents, "iniciaré els tràmits necessaris per a passar a ser regidora no adscrita i consellera comarcal no adscrita fins a finals de la legislatura".


Junts li demana l'acta de regidora

Per la seva banda, Junts per Berga ha confirmat, també mitjançant un comunicat de premsa, que Herrada els ha exposat que formarà part de la llista del PSC de Berga, i per això, consideren que ha d'entregar l'acta de regidora. "El grup municipal representa el projecte de Junts per Berga i també de Junts per Catalunya. Per ideals i principis, considerem incompatible formar part de Junts i, a la vegada, d’una altra candidatura", posen de manifest des de la formació.

Així, al·legant "coherència i respecte a la classe política", Junts per Berga clou el seu escrit apuntant que "demanem a la regidora Ariadna Herrada que lliuri la seva acta de regidora". 

Ariadna Herrada és enginyera tècnica industrial de formació i ha estat presidenta de Berga Comercial. Va ser regidora de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès entre els anys 2007 i 2010, el seu poble natal, i ha format part de dues llistes electorals a Berga anteriorment: la de Convergència i Unió el 2015, encapçalada per Antoni Biarnés; i la de Junts per Berga el 2019, liderada per Jordi Sabata