1 de 10
Successos

Una persona resulta ferida per la caiguda d'un arbre a Berga

Les obres que s'estan fent a la zona han provocat el desequilibri i caiguda de l'arbre, que ha presentat una part fràgil a la part del tronc a tocar de les arrels

Els operaris retiren l'arbre caigut al passeig de la Pau | Cedida
per Lídia López, Berga | 28 de març de 2023 a les 16:50 |

Ensurt dels grans aquest migdia al passeig de la Pau de Berga. Una persona ha resultat ferida per la caiguda d'un arbre en aquesta via, just a la zona on l'Ajuntament de Berga està implementant una millora de la vorera. De fet, el consistori assenyala que "el moviment que impliquen les obres ha fet desequilibrar i caure l'arbre", amb la dissortada coincidència que just passava un vianant en aquell punt.

Així ho ha explicat el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, qui ha posat de manifest que "aquest arbre tenia un bon estat aparent: es veia vigorós i ja treia les fulles noves", però, fruit de la caiguda, s'ha pogut observar que "tenia una part del tronc, més propera a les arrels, que tenia un punt fràgil". "Amb la petita excavació que s'està fent n'hi ha hagut prou perquè caigués", ha lamentat, refermant que "tenia algun problema puntual d'estructura que fins ara no s'havia pogut veure, però ja ha estat massa tard".Al lloc dels fets s'hi han desplaçat diferents unitats de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, a més de dues dotacions del SEM per atendre la persona ferida. L'accidentat ha estat traslladat en ambulància a l'Hospital de Berga, si bé, a primera instància, no presentava gravetat. També s'han acostat al lloc el mateix Serra i l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez
 

Avaluació de la resta d'arbres per descartar problemàtiques

Des del consistori asseguren que, malgrat que els indicis assenyalen a un problema puntual de l'arbre que ha caigut "hem d'acabar de valorar exactament què ha passat per saber si podem confiar en la resta d'arbres que hi ha a la zona". D'aquesta manera, Serra ha avançat que "farem una valoració amb els tècnics perquè no volem que això es torni a repetir".En aquest sentit, el regidor ha compartit que "un dels problemes que històricament hi ha hagut amb els arbres és que no se'ls dona prou espai per créixer, i això fa que el mateix tronc i les arrels quedin estrangulats". Per això, ha incidit que "el que s'ha anat fent en molts llocs de la ciutat, i particularment al passeig de la Pau, és ampliar els escocells dels arbres", puntualitzant que "aquests eren dels últims que quedaven per ampliar". "És una situació desgraciada, però era molt difícil d'evitar tenint en compte com estava i que no es veia", ha remarcat Serra.

En definitiva, el regidor ha reflexionat que "els arbres als carrers de les ciutats tenen moltes virtuts, i per això en aquesta legislatura n'hem plantat molts, però a vegades també són un perill". D'aquesta manera, ha detallat que la política implementada per l'equip de govern els darrers anys ha estat buscar les espècies que més s'adeqüin al lloc on s'han de plantar, que en el cas del passeig de la Pau es correspon a arbres més petits. "Aquest arbre que ha caigut es va plantar fa aproximadament uns 20 anys i, amb els criteris actuals, segurament avui dia no es plantaria aquesta espècie", ha conclòs.
 

 

Participació