1 de 10
Bisbat de Solsona

El bisbe de Solsona ha presidit una missa per demanar pluja davant la sequera

L'eucaristia ha aplegat prop de 250 persones, i ha procedit amb una processó al voltant de l'església que s'ha allargat 20 minuts

Un instant de l'homilia al Santuari de la Mare de Déu dels Torrents | Marc Trilla/Europa Press
per NacióBerguedà, L'Espunyola | 26 de març de 2023 a les 15:11 |
El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha presidit aquest diumenge una missa per demanar pluja davant la sequera a Catalunya, una cerimònia que ha tingut lloc a l'església de la Mare de Déu del Torrents-Parròquia de Corrà, al Santuari de la Mare de Déu dels Torrents, al municipi de l'Espunyola (Barcelona).

L'eucaristia ha començat cap a les 12.00 hores, ha tingut una durada d'una hora aproximadament i ha reunit uns 250 assistents, entre els quals l'alcalde de l'Espunyola, Albert Altarriba.


En finalitzar la missa, els assistents han fet una processó encapçalada per la Mare de Déu al voltant de l'església, un recorregut que ha durat uns 20 minuts.

En unes declaracions a Europa Press, el regidor de l'Ajuntament de l'Espunyola Eduard Perarnau ha destacat que aquesta és una iniciativa popular i veïnal que també es va fer el 2008, "60 anys després que es fes per última vegada".


Aquesta missa es fa després que aquest dimecres el Parlament va aprovar un decret llei per afrontar la situació d'excepcionalitat per sequera a Catalunya, i el mateix dia en què el Govern ha estès el nivell 2 del pla Alfa de 18 comarques a 31 arran del risc elevat d'incendis.
 

 

 

Participació