L’Ajuntament de Gironella licita la primera fase de les obres de recuperació de la via del Carrilet

La intervenció actual té un cost de 260.000 euros, dels quals bona part provenen d'una subvenció nominativa dels Pressuposts Generals de l’Estat

Redacció
24 de març del 2023
La colònia de Viladomiu Nou, vista des del traçat de  l'antic Carrilet
La colònia de Viladomiu Nou, vista des del traçat de l'antic Carrilet | ACN / Nia Escolà
L’Ajuntament de Gironella ha tret a licitació la primera fase del contracte per recuperar la via del Carrilet des del carrer Feliu (Cal Bassacs) fins al Polígon d’Activitat Econòmica Camp del Pals. És a dir, l'actuació que ara es treu a concurs contempla un total de 850 metres lineals.

Tal com destaca el consistori, el projecte proposa donar valor l’antic pas del Carrilet i recuperar-lo, tant per ús dels vianants com per a l'aspecte de connexió i de relació. Per aquest motiu, es planteja un passeig pensat pels vianants i les bicicletes, amb bona part del recorregut paral·lel a la carretera de Bassacs. El camí incorporarà zones de repòs i parada, zones de contemplació del patrimoni i zones arbrades, entre altres.

L'alcalde de Gironella, David Font, explica que el projecte està dividit en diverses fases, i que un cop finalitzat es finalitzin, s'haurà recuperat tot el recorregut que el Carrilet feia pel municipi.  "La via del Carrilet ens permetrà unir les colònies industrials amb el nucli del municipi per una nova banda del riu, i oferir així un recorregut circular pel municipi amb la ruta de les colònies", detalla l'alcalde. 

Aquesta primera fase del projecte té un cost de 263.411,89 euros més IVA, dels quals 200.000 euros provenen d’una subvenció nominativa dels Pressuposts Generals de l’Estat a través de la secretaria d’estat de turisme. Les empreses interessades a presentar-se a la licitació poden presentar les ofertes fins al 27 d’abril a través del perfil del contractant.
Arxivat a