Bagà renovarà l’enllumenat públic per reduir el consum energètic

La inversió total supera el milió d'euros i inclou la instal·lació d’il·luminació ornamental eficient al Pont de la Vila, a l’església de Sant Esteve i al Palau dels Pinós

Redacció
23 de març del 2023
Un fanal ubicat a Bagà
Un fanal ubicat a Bagà | Ajuntament de Bagà
L’Ajuntament de Bagà renovarà l’enllumenat públic del municipi. L’actuació suposarà el canvi integral de les 868 lluminàries que disposa la vila per sistemes eficients. També es durà a terme la corresponent millora dels quadres elèctrics existents.

La inversió, d’1.030.698,98 milions d’euros, es finançarà amb una subvenció de 927.629,08 euros de la Diputació de Barcelona. Concretament, el consistori ha rebut aquest ajut mitjançant el Programa Sectorial Renovables 2030 de suport a inversions locals pel clima. Per la seva banda, l'Ajuntament hi haurà d’aportar el 10% restant.

L’objectiu d’aquesta actuació és millorar l’eficiència energètica i reduir el consum energètic de l’enllumenat públic un 75%. A la vegada, es pretén afavorir a l’estalvi econòmic de les arques municipals. En aquest sentit, amb la renovació de l’enllumenat, es preveu assolir un estalvi anual de 33.874,93 euros en la factura de l'electricitat per a l'enllumenat públic.

A més a més, el projecte també inclou la instal·lació d’il·luminació ornamental eficient al Pont de la Vila, a l’església de Sant Esteve i al Palau dels Pinós i de nova il·luminació a les zones esportives. L’actuació ha d’estar finalitzada el 2024.