1 de 10
Territori

Aquests són els 10 cims més alts del Berguedà

El Pedraforca s'ha erigit en una de les muntanyes més simbòliques de Catalunya. No obstant això, no és la més alta de la comarca

El Pedraforca | FEEC
per NacióBerguedà, Berga | 24 de març de 2023 a les 19:00 |
Amb l'arribada de la primavera, s'acosta novament la temporada de muntanya. Els cims del Berguedà són un gran distintiu de la comarca i un dels principals atractius, tant per als mateixos residents com pels visitants. Entre tots, el Pedraforca ha esdevingut un símbol més enllà de les fronteres del Berguedà, convertint-se en un referent del medi natural del pre-Pirineu i el conjunt de Catalunya. Ara bé, quin és el cim més alt del Berguedà? On es troben les serralades més prominents de la comarca? A continuació, i recollint les dades de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), trobareu la llista dels 10 cims més alts del Berguedà:


1. Pic de Costa Cabirolera: 2.604 metres

Bagà

Ubicat a la Serra del Cadí, se situa en el límit administratiu de Bagà, Josa i Tuixent, i Martinet. Per tant, també defineix un dels límits fronterers entre les comarques del Berguedà, l'Alt Urgell i la Cerdanya. Els seus  més de 2.600 metres el situen com el cim més alt del Berguedà i de la província de Barcelona, i un dels més emblemàtics del Cadí. L'ascensió se sol fer des del Coll de les Bassotes, a Saldes. Està inclòs en el Repte dels 100 Cims que, l'any 2006, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va engegar amb la finalitat d'animar a les persones a conèixer el territori, tot practicant l'excursionisme.


2. Comabona: 2.548 metres

Gisclareny

Ubicat a la Serra del Cadí, se situa en el límit administratiu entre Gisclareny i Martinet, és a dir, que marca un dels límits fronterers entre la Cerdanya i el Berguedà. Hi ha diferents vies per accedir-hi, per banda i banda d'ambdues comarques. És un dels cims de referència a la zona del Cadí. L'Institut Cartogràfic de Catalunya el va catalogar com un dels Cims emblemàtics del país. Està inclòs en el Repte dels 100 Cims que, l'any 2006, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va engegar amb la finalitat d'animar a les persones a conèixer el territori, tot practicant l'excursionisme.


3. La Tosa: 2.536 metres

Bagà

Malgrat que popularment es conegui com La Tosa d'Alp, aquest cim s'adhereix a quatre municipis diferents: Alp, Das i Urús, per la banda de la Cerdanya; i Bagà, pel que fa al costat del Berguedà. Se situa a l'est de la Serra del Moixeró. Reconeguda per acollir l'estació d'esquí de Masella, a la cara nord, i un sector de La Molina, a la cara est. L'Institut Cartogràfic de Catalunya el va catalogar com un dels Cims emblemàtics del país. Està inclòs en el Repte dels 100 Cims que, l'any 2006, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va engegar amb la finalitat d'animar a les persones a conèixer el territori, tot practicant l'excursionisme.


4. Puig de Font Tortera: 2.521 metres

Bagà

Un dels més desconeguts de la Serra del Cadí. A tocar del Comabona, i a prop de l'Aguiló. S'hi sol accedir des del Coll de les Bassotes, a Saldes. Situat en el límit fronterer de la Cerdanya i el Berguedà.


5. Pedraforca (Pollegó superior): 2.506 metres

Gósol

La muntanya més reconeguda de la comarca. Els seus dos característics pollegons l'han convertit en un dels símbols de l'orografia catalana. Tot i que s'associa a Saldes, el pollegó superior pertany al terme municipal de Gósol. El cim pertany a la Serra del Cadí. L'Institut Cartogràfic de Catalunya el va catalogar com un dels Cims emblemàtics del país. Està inclòs en el Repte dels 100 Cims que, l'any 2006, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va engegar amb la finalitat d'animar a les persones a conèixer el territori, tot practicant l'excursionisme.
 

6. El Calderer: 2.496 metres

Saldes

Cim secundari del Pedraforca. Ubicat a la Serra del Cadí. En aquest cas, se situa geogràficament al municipi de Saldes.


7. Puig de Comabella: 2.482 metres

Bagà

Ubicat a la Serra del Cadí, i al terme municipal de Bagà. Situat a prop de La Tosa, sol formar part del recorregut pels que fan el segon cim i tenen més bagatge.


8. Puig Terrers: 2.465 metres

Gisclareny

És el cim més oriental de la Serra del Cadí, i situat al terme municipal de Gisclareny. S'associa amb el naixement del Bastareny, ja que en aquest indret s'hi ubica la sortida d'una de les rutes d'ascens.


9. Pedraforca (Pollegó inferior): 2.444 metres

Saldes

La muntanya més reconeguda de la comarca. Els seus dos característics pollegons l'han convertit en un dels símbols de l'orografia catalana. El pollegó inferior se situa completament dins dels límits de Saldes. L'Institut Cartogràfic de Catalunya el va catalogar com un dels Cims emblemàtics del país. Està inclòs en el Repte dels 100 Cims que, l'any 2006, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va engegar amb la finalitat d'animar a les persones a conèixer el territori, tot practicant l'excursionisme.


10. Puigllançada: 2.409 metres

Bagà

Es troba al municipi de Bagà. A la cara nord, ocupa el sector Torrent Negre de La Molina. Fins a l'any 2012, va comptar amb una antena passiva per telefonia fixa, ja que la situació del cim el feia òptim. Però, en quedar obsoleta, l'Ajuntament de Bagà en va demanar la retirada per tal de recuperar-ne la naturalesa. S'hi sol accedir pel Coll de Pal. L'Institut Cartogràfic de Catalunya el va catalogar com un dels Cims emblemàtics del país. També està inclòs en el Repte dels 100 Cims que, l'any 2006, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va engegar amb la finalitat d'animar a les persones a conèixer el territori, tot practicant l'excursionisme.
 

 

Arxivat a:
Municipis
Participació