1 de 10
Urbanisme

L'Ajuntament de Berga renovarà una part de la vorera del passeig de la Pau

Les obres duraran un mes i serviran per refer una part que "ha patit deformacions que dificulten el pas dels vianants"

La zona del passeig de la Pau on s'actuarà | Ajuntament de Berga
per Redacció, Berga | 21 de març de 2023 a les 09:00 |
L’Ajuntament de Berga farà obres per renovar un tram de vorera del passeig de la Pau. L'actuació començarà avui, 21 de març, i comprendrà els números 5 i 17, a la part superior del vial de pujada. Segons apunta el consistori, es tracta d’un sector que "els últims anys ha patit deformacions que dificulten el pas dels vianants". Durant les obres també s’aprofitarà per ampliar els escocells dels arbres, actualment insuficients, com ja s’ha anat fent a l’altra banda del passeig de la Pau, entre la Gran Via i la plaça de la Creu.

Les obres van a càrrec de l’empresa Graves i Excavacions Castellot, SA i tenen un termini màxim d’execució d’un mes. Mentre es duguin a terme, el pas dels vianants es farà per la calçada a través d’un espai habilitat i delimitat per tanques. L’actuació també implicarà la prohibició de l’estacionament de vehicles en un tram d’uns 25 metres (5 places d’aparcament en zona blava), per poder disposar d’amplada suficient per al pas de vehicles i emplaçar la maquinària d’obra pels treballs de demolició de paviment i càrrega de runes.


Adaptació de passos de vianants

D’altra banda, la setmana passada es van iniciar obres d’adaptació dels passos de vianants a la cruïlla dels carrers Pío Baroja i Comte Oliba, en aquest cas a càrrec de la brigada municipal d’obres. L’actuació implica rebaixar tota la vorera al voltant dels passos de vianants, per permetre el pas còmode a persones amb mobilitat de reduïda o que porten cotxet. Un cop enllestides les obres, es farà el mateix a la cruïlla entre els carrers Pío Baroja i de l’Espunyola, amb l’objectiu d’aconseguir un nou recorregut accessible en una de les zones més densament poblades de la ciutat. L’adaptació de passos de vianants va ser una de les propostes guanyadores de la votació dels pressupostos participatius d’enguany.
 

 

Participació