La Pobla de Lillet desenvolupa una audioguia per potenciar el turisme

Les locucions estan disponibles en quatre idiomes i es poden descarregar a través de codis QR distribuïts pels punts més emblemàtics del poble

Redacció
17 de març del 2023
Els Jardins Artigas
Els Jardins Artigas | Turisme La Pobla de Lillet
La Pobla de Lillet ha desenvolupat una audioguia per potenciar el turisme al municipi. A través d'uns codis QR, que s'han distribuït pels punts més emblemàtics del municipi i que són escanejables amb els dispositius mòbils, s’accedeix a una pàgina web (també s'hi pot navegar directament, en cas que no trobem cap QR), on en quatre idiomes diferents, s'ofereixen locucions i explicacions de cada monument o punt d'interès del poble.

Inicialment, les audioguies s'han desplegat en català, castellà, anglès i francès, i en aquests moments, permet fer una visita guiada per tot el nucli antic de la Pobla, el monestir de Santa Maria Lillet, el Castell de Lillet, el Xalet del Catllaràs i els Jardins Artigas. Amb aquesta, el consistori considera que "millora la qualitat de la nostra oferta turística pel visitant i eleva a l'excel·lència la visita al nostre municipi". "El fet de poder escoltar i visualitzar al mateix temps, permet endinsar-se en els detalls del nostre patrimoni i gaudir de la riquesa de la Pobla", sentencien.

Paral·lelament, també s'ha implementat una millora en l'aplicació de l'escape town, creada el 2019, amb la versió 2.0 i que té lloc als Jardins Artigas. Aquest nou joc implementa dues proves més, totalment gratuïtes amb l'entrada als Jardins Artigas. El fet de superar-les permetrà obtenir gratuïtament un codi i el mapa necessaris per jugar a l'aplicació completa El Tresor de Gaudí, i visitar d'una manera diferent la Pobla de Lillet.

La voluntat de l'aplicació és engrescar als visitants dels Jardins Artigas a continuar la visita al nucli urbà, oferint-los de manera gratuïta l'experiència de l'escape town i que s'aturin, passegin i gaudeixin també del nucli urbà de la Pobla de Lillet. 

Les dues accions, corresponents a les audioguies i la millora de l'escape town, han estat implementades a través de dues subvencions sol·licitades i atorgades per part de la Diputació de Barcelona, i amb recursos propis de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet.