Llibertat amb càrrecs per l'acusat de fer tocaments a dues alumnes menors d'edat de l'institut de Bagà

El jutge instructor decreta una ordre d'allunyament i prohibeix tota mena de comunicació amb les víctimes

Redacció
15 de març del 2023
Actualitzat a les 19:02h
La façana de l'institut de Bagà
La façana de l'institut de Bagà | INS Alt Berguedà
Després d'haver passat a disposició judicial i prestat declaració, el presumpte autor de dues agressions sexuals a dues estudiants de 12 i 13 anys, alumnes de l'INS Alt Berguedà, ha quedat en llibertat amb càrrecs. El jutge instructor ha dictat una ordre d'allunyament de 1.000 metres i laprohibició de comunicar-se amb les menors a l'acusat, que és professor al centre de secundària.

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'investigat dimarts al vespre, un dia després que les famílies de les dues víctimes es personessin a la comissaria de Berga per denunciar els fets. Les menors asseguren que haurien patit tocaments per part del docent

Per la seva banda, l'alcalde de Bagà, Joan Oña, va confirmar dimarts que l'institut ha activat el protocol per agressió sexual arran de la denúncia de les dues nenes. "Des de l'Ajuntament ens posem a disposició per esbrinar què ha passat, arribar al fons de la qüestió i que es depurin responsabilitats", va subratllar en declaracions a l'ACN. A més, des del Departament d'Ensenyament s'ha activat la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència (USAV) i s'està atenent els alumnes del centre.