La caminada pel càncer infantil torna diumenge amb l'objectiu de continuar recaptant fons per la investigació

Ginkgo ha aconseguit donar 38.000 euros a l'Hospital Sant Joan de Déu en les quatre edicions anteriors, així que espera fregar els 50.000

10 de març del 2023
Actualitzat a les 15:52h
Ivan Sànchez, Aurora Fernandez i Núria Romero.
Ivan Sànchez, Aurora Fernandez i Núria Romero. | Lídia López
L'Associació de Persones Afectades pel Càncer del Berguedà, Ginkgo Apac, organitza aquest diumenge la cinquena edició de la Caminada pel Càncer Infantil, que té com a finalitat recaptar fons per la investigació de la malaltia. Els preparatius estan enllestits i les inscripcions en marxa, si bé es podran prendre part de la jornada fins al moment de l'inici del recorregut, que com cada any, engegarà a les 10.00 hores de la plaça de la Font del Ros.

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha posat en relleu que, en aquestes cinc edicions, l'entitat ha aconseguit recaptar 38.000 euros, una xifra "molt important" tenint en compte les dimensions de l'associació Els donatius s'han entregat sempre a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, centre referent en el tractament d'aquesta malaltia. D'aquesta manera, Ginkgo té en el punt de mira els 50.000 euros, els quals espera poder assumir aviat. Sigui com sigui, Fernández assenyala la rellevància de contribuir en la investigació, ja que tal com va exposar, "el càncer infantil es considera una malaltia minoritària, i per això, les farmacèutiques no hi inverteixen prou".

A banda de Ginkgo, BergaComercial i l'Ajuntament de Berga també han sumat esforços per fer realitat la Caminada. Els primers, donaran els ingredients per elaborar els entrepans calents que s'entreguen als participants que s'hagin inscrit prèviament; i els segons, donen un cop de mà en la logística i altres serveis. "Quan entitats com Ginkgo ens demanen col·laboració, els comerciants mirem d'ajudar sempre que podem", assenyala Núria Romero, representant de BergaComercial, mentre que l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, posa en relleu que "malauradament, han d'existir associacions com Ginkgo perquè les administracions supramunicipals no posen prou recursos". "Els nens i nenes són el nostre present i futur, així que si no s'investiga, ens fem un mal servei com a humanitat", va sentenciar l'alcalde.

En darrera instància, la presidenta de Ginkgo ha compartit que el cartell anunciar de la 5a Caminada pel Càncer Infantil ha estat elaborat per Judit Pelfor, la sòcia més jove de Ginkgo i que s'ha recuperat d'una leucèmia infantil.

Meteorològicament, tot fa preveure una jornada de sol i temperatures altes per l'època de l'any. És a dir, que el temps acompanyarà. En qualsevol cas, l'organització anima a les persones a assistir a la Caminada encara que finalment fes mal dia, ja que "no triem el temps, com els nens no trien tenir càncer". La caminada té un recorregut de sis quilòmetres "apte per a totes les persones", que transcorre per la Serra de Noet.
 
Arxivat a