Dos regidors de l'Ajuntament de Saldes dimiteixen per manca de comunicació amb l'equip de govern

Isma Calvo i Ignasi Ripoll denuncien que se'ls ha deixat de banda per declinar formar part de la candidatura d'ERC a Saldes que liderarà Dolors Jimenez

09 de març del 2023
Actualitzat a les 19:37h
Imatge d'arxiu i general del poble de Saldes
Imatge d'arxiu i general del poble de Saldes | ACN
Ignasi Ripoll i Isma Calvo han presentat la renúncia a l'acte de regidor de l'Ajuntament de Saldes. A escassos dos mesos i mig per les eleccions, exposen que s'han vist obligats a prendre la decisió després que la comunicació i la confiança amb la resta de l'equip de govern s'hagi trencat. El motiu, asseveren, és que han declinat formar part de la candidatura que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vol tirar endavant al municipi.

"Hem dimitit a causa del caire que està agafant el final de legislatura", ha declarat a Nació BerguedàIsma Calvo, un dels regidors sortints, que ha confirmat que "es volia fer una llista continuista, però no ens sentim còmodes sota el paraigua d'ERC". "Se'ns va proposar formar part de la llista d'ERC, i vam dir que no hi aniríem. Se'ns va insistir en una reunió una mica tensa el passat 8 de febrer, però ens va mantenir en la negativa", puntualitza.

És des d'aquest moment que, segons exposen, "la comunicació brilla per la seva absència amb l’equip de govern, fins al punt que dissabte ens assabentem per les xarxes socials del poble que hi ha programat un balanç de legislatura pel dia 25 que no se’ns havia comunicat". Aquest fet hauria estat el detonant final per a la dimissió de Calvo i Ripoll, que insisteixen que "ha sigut una manca d'entesa entre tots, però no ens sentíem còmodes continuant a l'Ajuntament". "Per estar en un lloc on no som benvinguts, és millor marxar", puntualitzen.

Així mateix, posen de manifest que la seva voluntat era de "no fer declaracions" al voltant de la seva dimissió, però que "han sorgit un seguit de rumors al poble que havíem d'aturar". "Els rumors hi poden ser, però hi ha coses que saben greu i no toquen", lamenten.
 

La cap de llista serà Dolors Jimenez

D'altra banda, i tal com apunta Calvo, serà en aquest acte que es farà pública la candidatura d'ERC a Saldes pels pròxims comicis del 28 de maig, i on es farà oficial que l'alcaldable és Dolors Jimenez.

En els darrers comicis, només va confluir una candidatura a Saldes: Tots Som Poble. Tot i tractar-se d'una marca local d'ERC, els regidors sortints asseguren que "ens vam sentir atrets pel projecte perquè era una llista de poble on confluïen diferents ideologies", destacant que "el poble estava per sobre del partit". Així, lamenten que "des del 8 de febrer, sembla que el partit està per sobre del poble".


L'opció de presentar-se està sobre la taula

Sigui com sigui, els regidors sortints afirmen que "aquest desencís polític no té res a veure amb la nostra implicació amb el poble", i que de fet, "si les coses s'haguessin fet diferent, ens hauria agradat arribar fins al final de legislatura" i així "deixar les coses bé". D'aquesta manera, Calvo i Ripoll confirmen que "continuarem implicats en les accions del poble, les seves entitats i les futures iniciatives".

És per aquest motiu que malgrat que "de moment no ens plantegem fer una llista, la idea està sobre la taula", tot i que "està molt verda". "Ens havíem plantejat que si ERC completava la seva llista no ens presentaríem, però veient el caràcter que ha agafat tot plegat, ens ho pensarem", reiteren, sentenciant que "la idea està latent".

Nació Berguedà s'ha posat en contacte amb l'alcalde de Saldes, Moisès Masanas, el qual ha anunciat que donarà la seva versió dels fets en les pròximes hores.