Les institucions berguedanes surten al carrer per clamar per la igualtat

L'Ajuntament de Berga recorda que els drets de les dones "no estan plenament garantits" i el Consell Comarcal es compromet amb unes "polítiques locals feministes"

Redacció
08 de març del 2023
Actualitzat a les 16:17h
Un instant de la lectura del manifest de l'Ajuntament de Berga
Un instant de la lectura del manifest de l'Ajuntament de Berga | Janina Vilana
Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, les institucions berguedanes han sortit al carrer per tal de reivindicar la necessitat de continuar treballant per la igualtat efectiva entre dones i homes. Tant l'Ajuntament de Berga com el Consell Comarcal del Berguedà s'han aturat a les 12.00 hores per fer lectura d'un manifest i escenificar així el seu suport a la jornada i el rebuig contra el masclisme i el sexisme.

"Allò que hauria de ser natural i estès, com és que totes les persones del planeta rebin el tracte que es mereixen, no passa", començava relatant el text escrit des de l'Àrea de Feminisme del consistori de la capital, que recordant l'origen de la jornada fruit de la protesta de les treballadores tèxtils als carrers de Nova York el 8 de març de 1875, recalca que "malgrat la distància històrica, la meitat de la població mundial vivim en condicions pitjors que l’altra meitat".

"Els drets de les dones no han estat atorgats, sinó guanyats mitjançant l’organització col·lectiva i la protesta", han posat de manifest des de l'Ajuntament, que també ha posat l'accent en el fet que, avui dia, "els nostres drets com a dones no estan plenament garantits i estan subjectes a retrocessos". "El patriarcat genera persones de segona. Desigualtats i discriminacions que serveixen a la violència masclista que es perpetua en molts àmbits de les nostres vides", lamentava l'escrit.

Per tot plegat, en el manifest, han acabat reivindicant que no calen felicitacions en les jornades com el 8-M, sinó que suport en una lluita que "també és la vostra causa" i que "aposteu pel feminisme cadascun dels dies de les vostres vides".

Paral·lelament, la plaça Europa de Berga, treballadors i consellers del Consell Comarcal s'han unit per commemorar el Dia Internacional de les Dones, amb la lectura del manifest a càrrec de la consellera i alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal. "L'ens comarcal alça la veu en favor dels drets de les dones i referma el seu compromís per unespolítiques locals feministes", han declarat des del CCB.
 

Un instant de la lectura del manifest del Consell Comarcal del Berguedà Foto: Consell Comarcal del Berguedà

Arxivat a