Els Mossos sancionaran els cotxes mal aparcats a la Riera de Merlès

El cos intentarà prevenir embuts i bloqueigs en el camí, si mai hi hagués cap incendi o accident

Redacció
24 de juny del 2015
Actualitzat el 25 de juny a les 9:20h
Els Mossos d'Esquadra, en un control a l'accés de la Riera de Merlès.
Els Mossos d'Esquadra, en un control a l'accés de la Riera de Merlès. | Montse Barnol

Des d'aquest estiu, els Mossos d'Esquadra multaran tots aquells vehicles que, entre el tram de la Riera de Merlès que va del Cobert de Puigcercós fins l'Hostal de Cant Critòfol, estiguin mal aparcats o estacionin en espais no habilitats. 

Per aquest motiu, des d'aquest dimarts s'està instal·lant una nova senyalització en aquest camí rural, com ja estableix el full de ruta per a la conservació de l'espai natural de la Riera. Segons ha informat l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, la mesura té per objectiu resoldre la problemàtica que cada estiu afecta aquest entorn, on molta gent acudeix amb vehicle per banyar-se. En aquest sentit, indiquen que l'any passat fins i tot es van detectar autocars aparcats a la zona, un fet que bloquejava el camí en cas que hi hagués qualsevol emergència o accident. 

D'altra banda, l'elevat risc d'incendi ha estat un altre factor determinant a l'hora de regular l'estacionament a la zona. Si hi hagués cap foc, seria difícil evacuar la quantitat de gent escampada per l'entorn, així com la que està allotjada als càmpings. 

Aquesta nova mesura se suma al conjunt d'actuacions que s'estan realitzant a la Riera de Merlès, tals com la col·locació de contenidors de deixalles, la senyalització horitzontal sobre l'asfalt o el Pla de vigilància d'incendis de la Diputació de Barcelona. Per la seva banda, l'ADBerguedà està redactant en nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge, que englobi les mesures de protecció, foment i millora dels valors naturals de tot el conjunt de la riera. 
 

Nova senyalització de la Riera de Merlès Foto: ADBerguedà