Avià converteix el carrer Ponent d’una sola direcció per millorar la seguretat

El consistori espera reduir els fluxos de trànsit en aquesta via coincidint amb les entrades i sortides de l'escola

Redacció
20 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:50h
Les noves indicacions de circulació del carrer Ponent d'Avià
Les noves indicacions de circulació del carrer Ponent d'Avià | Ajuntament d'Avià
L'Ajuntament d'Avià ha convertit el carrer Ponent d'una sola direcció per tal de millorar la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit en la zona, i que contribueixi a reduir el nombre de vehicles que hi circulin. Els canvis s'han fet aquest dilluns amb la col·locació de la senyalització corresponent. L'alcaldessa, Patrocini Canal, ha explicat que aquesta mesura s'ha pres per "millorar els fluxos de trànsit pels carrers del poble i que l'impacte de la concentració de vehicles pels veïns de determinades zones sigui el més lleu possible".

Fins el dia d'avui, aquest carrer que era de doble sentit de circulació, i rebia un important volum de cotxes de persones de fora del municipi que porten els seus fills a l'escola del poble des de la carretera C-26 i el carrer Flor de la Muntanya. Això provocava que, a determinades hores del dia, com en l’entrada i sortida dels estudiants a les aules, el carrer Ponent hagués d'absorbir molt trànsit de cop. Aquest fet ha generat assiduament problemes de congestió i molèsties als veïns de la zona.

Per aquest motiu, "els serveis tècnics municipals han decidit que el carrer Ponent serà d'una sola direcció", explica l'alcaldessa, que especifica que a partir d'ara "no es podrà baixar des del carrer Flor de La Muntanya". Així, al carrer Ponent només s'hi podrà circular en direcció nord, accedint-hi per l'avinguda de Francesc Macià.

Els veïns dels carrers situats als voltants del carrer Ponent podran accedir-hi pel carrer Sant Isidre (cantonada de la perruqueria Janina). I les persones que portin els seus fills a l’escola podran fer-ho igualment per l’avinguda de Pau Casals, que és una artèria principal de l’entramat urbà d’Avià i amb més capacitat que el carrer Ponent.

L'alcaldessa d'Avià ha indicat que "esperem que aquesta mesura serveixi per ordenar el trànsit dels cotxes que venen de Berga al matí per deixar els nens a l'escola i a la tarda per recollir-los, que són molt nombrosos, i perquè no causi molèsties". Així, el conistori ha enviat als veïns de la zona sengles cartes informant-los d’aquest canvi.

D’altra banda, i coincidint amb l'aplicació aquesta mesura, l'Ajuntament ha eliminat les barreres arquitectòniques del pas de vianants del carrer Ponent per facilitar-hi el pas de persones amb problemes de mobilitat.