La CUP de Berga retira el Sant Crist que presidia la Sala de Plens

CiU critica la decisió de la Candidatura d'Unitat Popular per haver-se pres "sense debat"

Redacció
23 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:12h
Crist que se situava a la Pala de Plens
Crist que se situava a la Pala de Plens
L'equip de govern de l'Ajuntament de Berga conformat pels regidors de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha retirat aquesta setmana el Sant Crist que presidia la Sala de Plens del consistori, situat sobre de l'escut de la ciutat. Una decisió, segons ha explicat a NacióBerguedà el regidor Francesc Ribera, que es va prendre ja que l'Ajuntament de Berga ha de ser una institució "aconfessional". 

"L'Ajuntament no és una institució catòlica ni cristiana", ha declarat. Per aquest motiu, i malgrat que ha assegurat que la CUP respecta totes les opinions, s'ha retirat sense voluntat de "fer bandera" ni "alimentar polèmiques" per tal de fomentar el respecte envers tothom.

Aquesta determinació, però, no ha agradat al grup municipal de Convergència i Unió (CiU) que, segons ha fet constar en un escrit, consideren que ha estat una decisió “sense debat” que s'ha pres sense tampoc haver-ho comunicat a la resta de grups polítics. Així mateix, CiU lamenta que la “nova manera” de treballar de la Candidatura d'Unitat Popular sigui, en molts aspectes, com el que sempre han criticat i que segueixi “la via dels fets consumats”. 

A més, han recordat que el 2007, quan es va decidir treure la imatge del rei Joan Carles de la mateixa sala, es va fer amb una votació prèvia al Ple Municipal. En el cas del Sant Crist, però, avisen que la CUP només compta amb 6 dels 17 regidors del consistori i que, en casos com aquest, “hauria de cuidar més les formes” i “emfatitzar el diàleg”. En el seu comunicat, CiU ha lamentat la retirada del símbol ja que, en el conjunt de la ciutat de Berga, hi ha “diferents sensibilitats” entre els ciutadans. 

La CUP, que no ha volgut contestar a aquestes acusacions, s'ha limitat a afirmar que "respecten" la visió de Convergència i Unió, però que el consistori no ha de posicionar-se en termes religiosos.
Arxivat a