La neu es concentra a les cotes altes i a l'alt Berguedà

El vent i el gel provoca afectacions en la mobilitat a la carretera de Coll de Pal i entre Castellar de n'Hug i la Molina

Redacció
07 de febrer del 2023
Actualitzat a les 19:43h
La brigada de Guardiola de Berguedà ha repartit sal pels carrers del municipi a primera hora.
La brigada de Guardiola de Berguedà ha repartit sal pels carrers del municipi a primera hora. | Ajuntament de Guardiola de Berguedà
L'episodi de neu que aquest dimarts ha mantingut en alerta 19 comarques i n'ha tenyit de blanc algunes com el Ripollès, la Garrotxa i Osona, s'ha concentrat a les cotes altes i la part nord en el cas del Berguedà. Ara bé, a partir de Cercs i fins a Puig-reig, les precipitacions només s'han manifestat en forma de pluja, i en especial a partir del migdia.

Les volves s'han deixat caure, a estones amb una certa intensitat, en municipis com Bagà, Borredà, Guardiola de Berguedà o la Pobla de Lillet, tots quatre amb altituds entre els 720 i els 850 metres. No obstant això, la temperatura suau i la progressió de la pluja no han permès que s'agafés més enllà de les teulades i durant el matí. I cap a mitja tarda, des de Berga també s'ha pogut gaudir de l'aspecte emblanquinat de Queralt.
 
En canvi, ha nevat de forma més consistent i continuada en pobles de més alçada com Saldes (1.215 m), Gósol (1.502 m) i Vallcebre (1.123 m). També en punts on habitualment pateixen una meteorologia adversa durant l'hivern com als refugis de Rebost (1.650 m) i dels Rasos de Peguera (1.754 m). 

En aquestes zones, la Diputació de Barcelona ha activat el dispositiu de neu per tal de garantir la seguretat viària. La maquinària ha retirat la neu de la calçada i ha repartit sal al ferm per evitar la formació de plaques de gel.