1 de 10
Equipaments

Avià enllesteix els tancaments dels laterals de la pista poliesportiva

L'Ajuntament preveu culminar l'actuació, prevista en el pressupost del 2022, aquest febrer

La pista poliesportiva coberta d'Avià ja compta amb el tancament lateral. | Ajuntament d'Avià
per Redacció, Berga | 6 de febrer de 2023 a les 10:30 |
L'Ajuntament d'Avià té previst acabar d'enllestir els tancaments dels laterals de la pista poliesportiva, així com els lluernaris de la coberta, aquest mes de febrer. Així ho han assegurat des del consistori mitjançant un comunicat de premsa, on han detallat que els treballs que ara s'han culminat han consistit a fer el tancament parcial vertical del perímetre de la pista per protegir l'espai interior. També s'han tancat parcialment les quatre façanes, per la part superior (a tocar del ràfec de la coberta) per protegir el recinte i mantenir la ventilació natural permanent.

Igualment, s'ha fet el tancament d'uns grans lluernaris de la coberta, orientats a nord. Concretament, s'ha fet un tancament calat que permet el pas de la llum i el vent, però que dificulta el pas de l'aigua de la pluja. D'aquesta manera, s'han col·locat uns panells de lames d'acer galvanitzat que ocupen tota la dimensió de les obertures existents.


"Ens convenia molt tancar-lo pels laterals, perquè quan plovia no el podíem utilitzar. Ara hem solucionat aquesta part", ha declarat l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, que ha fet palesa la seva satisfacció perquè s'hagi pogut dur a terme la sisena fase d'obres d'aquest equipament. Concretament, l'obra ha costat 204.465,80 euros, dels quals 60.000 euros s'han pagat amb ajudes del Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat, i la resta amb subvencions de la Diputació de Barcelona, ha explicat Canal.
 

D'altra banda, la batllessa ha indicat que aquest equipament cada cop és més utilitzat, no només per a la pràctica esportiva com el futbol sala i el bàsquet, o com a punt de sortida i arribada de curses de BTT, sinó per altres activitats com les de l'escola Santa Maria d'Avià, activitats extraescolars com el patinatge, així com activitats socials i festives com concerts de la Festa Major d'Avià.

Un cop s'acabi aquesta fase, l'Ajuntament no preveu fer-hi noves actuacions a curt termini. De fet, l'alcaldessa ha posat de manifest que "perquè fos considerat un pavelló, caldria fer el 100% dels tancaments, de manera que s’hauria de climatitzar per la calor i el fred". Així, Canal ha afirmat que "això tindria un cost que l'Ajuntament no pot assumir".
 

 

Participació